Австралийската полиция арестува и повдигна обвинение на най-малко 72 души,

...
Австралийската полиция арестува и повдигна обвинение на най-малко 72 души,
Коментари Харесай

В Австралия арестуваха над 70 протестиращи срещу климатичните промени

Австралийската полиция арестува и повдигна обвиняване на минимум 72 души , взели участие в протест против климатичните промени , който попречи на придвижването в северния град Бризбейн, оповестява ДПА.

Около 300 души са взели участие в демонстрацията , която стартира сутринта и продължава през целия ден в разнообразни елементи на града. Протестът е проведен от локалния клон на основаната във Англия екологична активистка група Extinction Rebellion.

Щатската полиция на Куинсланд, където се намира Бризбейн разяснява пред кореспонденти, че са арестували и обвинили 72 души, на възраст сред 18 и 73 години, за закононарушения, в това число нарушавания на публичния ред, непокорство на инструкции и възпрепятстване на полицията .

" Загрижеността ми е за бъдещето на моите възпитаници , което беше моята съществена мотивация за предприемането на тази акция през днешния ден ", изяснява учителката от гимназията в Бризбейн 21-годишната Оливия Уилямс, която е посрещната с овации от сътрудници деятели на излизане от градското полицейско ръководство в Бризбейн.
 Юли 2019 година е най-топлият месец от 1880 година
Юли 2019 година е най-топлият месец от 1880 година

Данни на НАСА демонстрират, че юли 2016 година и юли 2017 година статистически са най-горещите месеци.

Крис Стрийм, представител на полицията дефинира демонстрацията " извънредно разочароваща ", защото предизвиква огромни проблеми по пътищата, употребявани от службите за спешна помощ.

" Това, което е виждаме е протестиращи, които правят тази непланирана разрушителна активност ", разяснява той пред кореспонденти в Бризбейн.

Лора Лукарди, уредник на Extinction Rebellion, съобщи, че блокирането на пътища е и задачата на демонстрацията и протестиращите на драго сърце отиват в пандиза поради тяхната идея .

" Не е проблем за нас , че има 50 ареста в деня... Ако успеем да запълним пандизите, значи ще запълним пандизите . Ние сме много щастливи да пожертваме гражданските си свободи ", изяснява Лукарди.
 Следващото тестване на човечеството – да се изхранват 10 милиарда души
Следващото тестване на човечеството – да се изхранват 10 милиарда души

Документът от 1200 страници е описван като " изключителна значима част от науката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР