Австралийската писта Албърт парк“ приема третия старт за сезон 2023

...
Австралийската писта Албърт парк“ приема третия старт за сезон 2023
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Австралия във Формула 1

Австралийската писта „ Албърт парк “ приема третия старт за сезон 2023 във Формула 1, а в Гран При на Австралия от полпозишъна ще започва настоящия международен първенец Макс Верстапен. Нидерландецът към момента не е печелил в Мелбърн, само че през днешния ден неговите шансове да донесе едвам втория триумф на Ред Бул в Австралия не са по никакъв начин дребни.

Освен че „ биковете “ се радват на преимущество, въпреки и привидно малко по-малко в сравнение с в Бахрейн и Саудитска Арабия, съотборникът на Верстапен Серхио Перес ще започва от бокса след проблемите си в квалификацията през вчерашния ден и заменените съставни елементи в неговата задвижваща система сутринта. Това неявяване на мексиканеца от борбата за местата в челото на стартовата решетка разреши на Джордж Ръсел да се пребори за второто място на стартовата решетка.
 Перес започва от бокса Перес започва от бокса
Британецът и неговият съотборник Люис Хамилтън, който ще започва трети, обаче едва ли ще окажат основна опозиция на Верстапен в хода на днешните 58 обиколки, в случай че нидерландецът няма някакви проблеми в своя RB19. По-вероятно е Ръсел и Хамилтън да би трябвало да гледат повече в своите огледала, защото от четвъртата позиция ще започва Фернандо Алонсо.
 Само по едно прекъсване в бокса на следващия ден? Само по едно прекъсване в бокса на следващия ден?
В първите два старта за сезона двукратният международен първенец стигна до третото място и през днешния ден ще е окуражен освен да стори това, само че и да се бори за успеха. И неговите шансове за втори триумф в Австралия обаче ще зависят от представянето на Верстапен и Ред Бул.

Разбира се забавен за следене ще бъде и напредъкът на Перес, който ще бъде мощно окуражен до дублира стореното от Верстапен в Джеда преди две седмици. Желанието на Перес ще е той да стигне оптимално напред, с цел да ограничи предстоящите загуби от своя съотборник в борбата за международната купа. Преди днешния старт двамата са разделяни от единствено една точка на върха в генералното класиране, където водач е настоящият повторен първенец.
 Обновено класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия Обновено класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия
Надпреварата за Гран При на Австралия, трети кръг за сезон 2023 във Формула 1, започва в 8:00 часа българско време и ще бъде следена онлайн на Sportal.bg .

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР