Австралийската национална информационна агенция Острелиън асошиейтед прес (ОАП) обяви днес,

...
Австралийската национална информационна агенция Острелиън асошиейтед прес (ОАП) обяви днес,
Коментари Харесай

Австралийската национална информационна агенция се закрива

Австралийската национална осведомителна организация Острелиън асошиейтед прес (ОАП) разгласи през днешния ден, че след 85 години битие ще прекрати работа, предадоха международните организации.

" Най-тъжният ден: ОАП се закрива след 85 години на отлична публицистика. Семейството на ОАП ще липсва ужасно доста ", съобщи основният редактор на организация Тони Гилис в Туитър.

Брус Дейвидсън, изпълнителният шеф на медията, осведоми личния състав в централата й в Сидни, че организацията приключва работа в края на юни. " Бизнесът към този момент не е жизнерадостен пред възходящото свободно налично интернет наличие ", разясни Дейвидсън.

Новинарската организация закри филиала си в Нова Зеландия през 2018 година

През последните години организацията бе подложена на голям медиен напън поради намаляването на платените абонаменти и приходи и поради разрастването на световните цифрови колоси Google и Facebook.

ОАП бе учредена през 1935 година от издателя Кийт Мърдок, татко на създателя на медийната корпорация Нюз корп Рупърт Мърдок. Настоящи акционери в организацията са Нюз корп, Севън уест мидия и Острелиън къмюнити мидия. Президентът на ОАП Кембъл Рийд, който е също и изпълнителен шеф на Нюз корп, сподели, че решението за закриването на организацията е било мъчно, само че акционерите не са оставили други варианти за деяние, предава Българска телеграфна агенция.

" Редица организации към този момент избират да не разчитат повече на услугите на ОАП, поради което за организацията стана невероятно да продължи напред ", добави той.

В организацията работят 180 души. Тя има офиси във всички осем австралийски щата и територии и работи със сътрудници от Америка, Африка, Европа и Азия. Отразяването на вътрешните вести от ОАП е допълнено посредством съюзи с огромни новинарски организации, включително и Асошиейтед прес.

Заедно с организацията се закрива и издателският й филиал Пейджмастър. Той ще спре работа в края на август. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР