Австралийската лявоцентристка Лейбъристка партия си осигури достатъчно места в долната

...
Австралийската лявоцентристка Лейбъристка партия си осигури достатъчно места в долната
Коментари Харесай

Лейбъристите печелят мнозинство в Австралия

Австралийската лявоцентристка Лейбъристка партия си обезпечи задоволително места в долната камара на Народното събрание, с цел да ръководи независимо. Това сподели във вторник новият министър председател на страната Антъни Албанезе, представен от " Ройтерс ".

Въпреки че бившето държавно управление на консервативната коалиция отстъпи съвсем незабавно след вота на 21 май, околните резултати в някои места и високите равнища на гласоподаване по пощата резервираха окончателния резултат нерешителен 10 дни след изборите.

Лейбъристите в този момент имат вяра, че са спечелили 76 от 151 места в долната камара, сподели министър председателят Антъни Албанезе в телевизионна тирада преди първото съвещание, добавяйки, че окончателният им брой може да нарасне до 77, защото преброяването продължава на две близки места.

" Австралийците ни оказаха доверие и това носи голяма отговорност, голяма отговорност да осъществим уговорките, които поехме, уговорките, за които имаме явен мандат като част от държавното управление на болшинството на лейбъристите ", сподели Албанезе.

Албанезе уточни краткотрайно министерство по-малко от два дни след изборите, с цел да може да участва на авансово планувана среща на групата за сигурност Quad в Япония, която също включва Съединените щати, Индия и Япония.

На партийното заседание във вторник той планираше да разиска състава на цялостен кабинет и очакваше да оповести обществено назначенията до идващия ден, оповестяват медиите.

Ден по-рано двете партии, които съставляват консервативната коалиция, Либералната партия на Австралия и Националната партия на Австралия, ориентирана към селските региони, избраха нови водачи, откакто влязоха в съпротива за първи път от девет години.

Либералите избраха някогашния служител на реда и някогашен министър на вътрешните работи Питър Дътън да замести някогашния министър председател Скот Морисън, който се отдръпна след изборното проваляне, до момента в който националите избраха Дейвид Литълпрауд да размени Барнаби Джойс.

Двамата водачи са от щата Куинсланд, където обединението загуби три места от Зелените. Бившето държавно управление беше на път да завоюва 57 места в долната камара, съгласно организациите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР