Австралийската копиехвъргачка Келси-Лий Барбър изненада дори себе си. Тя изпрати

...
Австралийската копиехвъргачка Келси-Лий Барбър изненада дори себе си. Тя изпрати
Коментари Харесай

Келси-Лий Барбър измъкна златото на копие в последния си опит

Австралийската копиехвъргачка Келси-Лий Барбър изненада даже себе си. Тя изпрати уреда на 66.56 метра в последния си опит от финала на Световното състезание по лека атлетика в Доха (Катар) и сграбчи златния орден в дисциплината.
 Ивет Лалова се класира на край на 200 метра в Доха
Ивет Лалова се класира на край на 200 метра в Доха

Българката бе първа " губеща "

Преди шестите хвърляния Барбър де намираше на най-нежеланото от спортистите четвърто място. Голямото отчаяние остана за двете китайски състезателки Лиу Шиунин, останала втора с 65.88 метра и Лю Хуихуи, задоволила се с бронз с 65.49 метра. Хуихуи водеше от самото начало, само че за второ следващо Световно състезание беше изместена от лидерската позиция в последните опити.
 Снимка 445633
Източник:

Европейската шампионка Кристин Хусонг беше от фаворитките за златото, само че в края остана четвърта с 65.21 метра. И по този начин за първи в историята на Световни шампионати и олимпийски игри няма медалистка от Стария континент в дамското копие.

Само кубинките Ослейдис Менендес и Мария Колон, както и именитата американка Милфред Дидриксон през 1932 година са отнасяли златните медали отвън Европа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР