Австралийската компания Lithium Australia оповести, че е започнала да рециклира

...
Австралийската компания Lithium Australia оповести, че е започнала да рециклира
Коментари Харесай

Тази компания рециклира батерии, за да подхранва растения

Австралийската компания Lithium Australia оповести, че е почнала да рециклира остарели алкални акумулатори, с цел да създава торове за растения, съобщи Kitco. Това се случва посредством сдружението ѝ Envirostream Australia.

" Цинкът и манганът, съществени детайли за здравословния напредък на растенията, също се намират в алкалните акумулатори ", споделиха от компанията.

Процесът на преработването им се случва без химични процеси като киселинното добиване. Неговият " рандеман " е на микрочастици цинк и манган, които в следствие се употребяват за производството на смесени торове.

Компанията съобщи, че технологията за обработка на Envirostream понижава броя на стъпките, нужни за основаването на тези микроелементи от отработени алкални акумулатори, и по този метод усъвършенства устойчивостта на промишлеността на батериите.

След сполучливите резултати от своите полеви тествания през 2020 година, Envirostream в този момент подхваща разширена стратегия за полеви тествания през 2021 година както в Южна Австралия, по този начин и в Западна Австралия, в това число на три обекта, където си сттрудничи със Summit Fertilizers. Тя е водещ снабдител на торове в страната и създател на редица нововъведения през последните години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР