Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Откритото първенство

...
Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Откритото първенство
Коментари Харесай

Тенис Австралия само с предупреждение към Сърджан Джокович

Австралийската федерация по тенис, която е уредник на Откритото състезание на Австралия, насочи предизвестие към бащата на сръбския тенисист Новак Джокович Сърджан и фамилията му да се въздържат от проявление на съветския байрак, предава ДПА.

Вчера Джокович се класира за полуфиналите на шампионата след победа над Андрей Рубльов с 6:1, 6:2, 6:4. След мача Сърджан Джокович, дружно с съветски почитатели, са скандирали другарски руско-сръбски лозунги, а също по този начин са се снимали с последователи, носещи знамена на страната, в това число с облика на президента Владимир Путин и на признака " Z ", който се свързва с съветската атака в Украйна.

" Малка група хора издигнаха несъответствуващи флагове и знаци, а също така заплашваха защитата след мача. Играчите и техните щабове са осведомени за разпоредбите на шампионата по отношение на проявлението на флагове и знаци, както и да заобикалят обстановки, които могат да нарушат реда. Продължаваме да работим в тясно съдействие с органите на реда ", се споделя в изказване на домакините.

Видео в проруски канал в YouTube демонстрира Сърджан Джокович, изравен до мъж, който държи знамето с лика на Путин и носи тениска с провоенния знак " Z ". След това Джокович-старши споделя нещо ма мъжа, което във видеото се превежда като " да живеят руснаците ".
 Бащата на Джокович театралничи с съветския байрак и лика на Путин Бащата на Джокович театралничи с съветския байрак и лика на Путин
Тенис Австралия заяви в сряда, че четирима души са били разпитани от полицията и изгонени от корта поради " несъответствуващи флагове и знаци " и закани към защитата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР