Австралийската BMG Resources има интерес към инвестиции и добив на

...
Австралийската BMG Resources има интерес към инвестиции и добив на
Коментари Харесай

Австралийска компания иска да добива злато на 4 места в България

Австралийската BMG Resources има интерес към вложения и рандеман на потребни изкопаеми в 4 български залежи - " Трън ", " Бабяк ", " Сребрен " и " Зидарово/Вършило ".

Компанията към този момент договаря с притежателя на концесионните права " Асарел-инвестмънт " (част от " Асарел - Медет " ) и негови дъщерни сдружения, само че договорката може да се реализира най-рано след година, защото предстои на редица процедури и утвърждения, оповестява " Капитал " .

От 4-те плана най-напреднал е този край Трън, спрян поради митинги на екоактивисти и локални сдружения и последвалия референдум , където локалните поданици гласоподаваха срещу мината.

Компанията " Евромакс сървисиз " обаче резервира правата си върху находището, които може да продаде, а планът да бъде обновен. Местното допитване няма юридическа мощ, защото естествените запаси са благосъстоятелност на страната.

Същата компания държи правата за изследване и рандеман в сектор " Бабяк " в Западните Родопи. " Трейс рисорсиз " е собственик на правата за сектор " Сребрен " край Велинград, а " Зидарово " и " Вършило " в Югоизточна България са част от портфейла на " Асарел-инвестмънт ".

Инвеститорът

 Предприятие на компанията в Индонезия
Източник:

Предприятие на компанията в Индонезия

Австралийската компания е част от групата Transcontinental Group, която влага в изследване и рандеман на потребни изкопаеми, петрол и газ, както и в недвижими парцели. Разработва златни мини Индонезия, Нова Зеландия и Южна Африка, а нейно дъщерно сдружение добива петрол и газ в Италия и си партнира с петролни колоси като ENI, Texaco и Shell.

BMG Resources главно е ангажирана в търсене и изследване на потребни изкопаеми, което не изключва и рандеман.

" Компаниите ни нормално остават ангажирани с плановете до края на живота им, а откакто се установим в дадена страна, считаме за наложително да търсим и други планове, с цел да използваме човешките запаси и локалната експертиза, които естествено се натрупват ", споделя пред " Капитал " ръководещият шеф на Transcontinental Group и член на борда на BMG Resources Саймън Тревисан.

 Рекорден рандеман на потребни изкопаеми в България за последните 10 години
Рекорден рандеман на потребни изкопаеми в България

Секторът пораства макар фрапантния спад на борсовите цени на металите

" В идеалния вид бихме желали да създадем няколко обществени компании, посредством които да влагаме обилни средства в България, и се надяваме, че ще можем да придобием всичките 4 плана ", прибавя той.

По думите му ползата към България е бил предизвикан от геоложките характерности на самите планове, а спомагателен тласък са се оказали качеството и професионализмът на екипа на " Асарел ".

Групата демонстрира интерес освен към добивните планове в България, само че и към други браншове като този на недвижимите парцели. " Ние сме огромен вложител в недвижими парцели в Австралия и бихме приветствали опцията да установим този бизнес и в България ", споделя Тревисан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР