Австралийка е осъдена на 10 години затвор в Иран.Кайли-Мур Гилбърт,

...
Австралийка е осъдена на 10 години затвор в Иран.Кайли-Мур Гилбърт,
Коментари Харесай

Осъдиха австралийка на 10 години затвор в Иран

Австралийка е наказана на 10 години затвор в Иран.

Кайли-Мур Гилбърт, която има и английски корени, е експерт по Близкия изток в университета в Мелбърн.

От няколко месеца младата жена е арестувана, без да са ясни аргументите за това, споделят от австралийското държавно управление, пише 24 часа.

Д-р Мур-Гилбърт е третият задграничен жител, за който стана ясно тази седмица, че е бил задържан в Иран.

" Вярваме, че най-хубавият късмет за безвредното завръщане на Кайли може да бъде обезпечен по дипломатически път ", споделя нейното семейство в изказване.

Профилът на доктор Мур-Гилбърт на уеб страницата на университета в Мелбърн демонстрира, че тя е учител по ислямски проучвания, който се концентрира върху страните от Арабския залив.

Въпреки че обвинявания против нея не са оповестени, в Иран рутинно се дават 10-годишни присъди за обвинявания в шпионаж, написа английският вестник „ Таймс “.

Във вторник австралийското държавно управление разбра и за други двама австралийци - Марк Фиркин и Джоли Кинг, която има и паспорт на Обединеното кралство, че също са арестувани в азиатската страна.

Двамата поддържали блог, до момента в който пътуват в Азия и Средния Изток. Според известията са били задържани преди 10 седмици покрай Техеран.

Не е открита връзка сред задържането на двойката и това на доктор Мур-Гилбърт. И тримата обаче са арестувани в в техеранския затвор Евин.

Там се намира и иранката с английски корени Назанин Загари-Ратклиф - филантропична работничка, която е в пандиза от 2016 година по обвинявания в разузнавач.

В четвъртък министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн съобщи, че държавното управление работи за освобождението на Марк и Джоли повече от седмица.

" Правителството поставя старания, с цел да подсигурява, че към тях се отнасят заслужено, хуманно и съобразено с интернационалните правила ", сподели тя.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР