Австралия започна разследване на визите на тенисистите, влезли в страната

...
Австралия започна разследване на визите на тенисистите, влезли в страната
Коментари Харесай

След скандала с Ноле: Разследват визите и на други тенисисти

Австралия стартира следствие на визите на тенисистите, влезнали в страната за шампионата от Големия шлем, който стартира на 17 януари.

След хаоса с отказаната виза на международния номер 1 Новак Джокович и назрелия скандал към присъединяване му на Australian Open, локалните управляващи взеха решение да ревизират дали той е изключение или има нередности при документите и на други тенисисти.

34-годишният сърбин остана на Зеления континент, само че е настанен в хотел за бежанци и карантинирани хора. В понеделник ще бъде взето решението във връзка с жалбата му и ще стане ясно дали в последна сметка ще бъде депортиран.
Снимка: Reuters
Австралийската медия Fox News оповестява, че единствено петима от над 200 играчи, влезнали в страната за квалификациите на шампионата или за конкуренцията ATP Cup (която е в Сидни) не са имунизирани. Един от тях е Новак. Има обаче и хора от щабовете на играчите, които също са поискали и получили здравно изключение.

Има и такива, които са получили пряк отвод - като Тенис Сандгрен (четвъртфиналист в Мелбърн през 2018 и 2020 г.)

Източници от ATP разкриват пред същата медия, че към момента има възможност Джокович да получи право да играе на Australian Оpen. Това би се случило при позволение от самостоятелната комисия, която преглежда документите му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР