Австралия забрани употребата на електронни цигари за развлечение и затегна

...
Австралия забрани употребата на електронни цигари за развлечение и затегна
Коментари Харесай

Австралия обяви война и на електронните цигари

Австралия забрани използването на електронни цигари за забавление и стегна други аспекти на законите за електронните цигари, оповестява " Ройтерс ".

Това са най-драстичните ограничения на страната против тютюневата промишленост от повече от десетилетие, които целят прекъсване на тревожното повишаване на използването на електронни цигари измежду младежите.

Правителството има за цел да забрани всички електронни цигари за еднократна приложимост, които постоянно са с плодови усети, да забрани вноса на изпарители без лекарско наставление и да ограничи равнищата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри, тъй че използването им да бъде лимитирана до подкрепяне на пушачите да се откажат от пушенето.

" Както направиха с пушенето, огромните компании за произвеждане на цигари пуснаха различен артикул, който води до пристрастяване, опаковаха го в лъскава опаковка и прибавиха аромати, за да основат ново потомство никотинови наркомани ", съобщи здравният министър Марк Бътлър.

Новите правила предвиждат устройствата за вейпинг да се продават единствено в аптеките и да се изисква опаковка като при фармацевтични артикули.

Вейпингът, който се смята за по-безопасна опция на пушенето на стандартни цигари и се счита за потребен за подкрепяне на пушачите да се откажат от тютюнопушенето, се състои в нагряване на течност с никотин в електронна цигара и превръщането ѝ в пара, която потребителите вдишват.

Проучванията обаче сочат, че е възможно да се стигне до дълготрайни вреди и пристрастяване при използването на електронни цигари.

По думи на Бътлър потреблението на е-цигари се е трансформирало в развлекателен артикул в Австралия, продаван най-вече на младежи и младежи, които е три пъти по-вероятно да стартират да пушат.

" Това е артикул, ориентиран към нашите деца, продаван дружно с близалки и шоколади. Вейпингът към този момент се е трансформирал в номер едно във връзка с държанието в междинните учебни заведения. И към този момент се популяризира и в началните учебни заведения ", предизвести министърът.

Лекарите поддържаха ограниченията против потреблението на е-цигари, само че настояха държавното управление да направи повече, с цел да ограничи броя на младежите, които употребяват тези артикули.

Прочуване от предходната година демонстрира, че около 22% от австралийците сред 18 и 24-годшна възраст са употребявали електронна цигара или устройство за изпаряване най-малко един път.

Въпреки че в Австралия се изисква рецепта за закупуване на устройствата за изпаряване на никотин, процъфтяващият незаконен пазар значи, че те са елементарно налични и без нея.

Федералният бюджет, който се чака да бъде показан идната седмица, ще включва 234 млн. австралийски $ за ограничения за отбрана от вредата, породени от тютюна и вейпинга.

Австралия има един от най-строгите закони против тютюнопушенето в света. През 2012 година тя стана първата страна, която принуди производителите на цигари да се откажат от другите, цветни и привличащи вниманието опаковки на своите артикули и да продават цигарите в идентични, ненатрапващи се кутии.

Бътлър уточни, че през идващите три години данъкът върху цигарите ще бъде увеличаван с по 5% годишно в опит за ограничение на продажбите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР