Австралия въведе нови санкции срещу руснаци, обвинени в разпространяване на

...
Австралия въведе нови санкции срещу руснаци, обвинени в разпространяване на
Коментари Харесай

Австралия налага санкции на руснаците за разпространяване на дезинформация

Австралия вкара нови наказания против руснаци, упрекнати в разпространение на "дезинформация " за спора в Украйна, в това число изказвания за "нацисти " в страната и починали цивилни в Донбас, съобщи RT.

Канбера разгласи решението във вторник следобяд, като външният министър Марис Пейн означи, че новите наказания ще бъдат ориентирани и към висши командири в съветската войска, с изключение на към тези, за които се твърди, че популяризират "пропаганда ".

"Днес Австралия наложи нови наказания на основни военни фигури, на съветските въоръжени сили и на лицата, виновни за воденето и разпространяването на съветската агитация ", съобщи Пейн, като добави, че този ход е последвал по-ранни наказания против основни съветски банки.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо австралийското държавно управление ще дефинира "дезинформацията ", само че то съобщи, че ще продължи да "работи с цифрови платформи като Фейсбук, Twitter и Гугъл, с цел да предприеме дейности за прекъсване на разпространяването на наличие, генерирано от съветски държавни медии в Австралия ".

Министерството на външните работи не заяви имената на лицата, против които са ориентирани глобите, само че съобщи, че "10 души от стратегически интерес за Русия " ще бъдат

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР