Австралия ще забрани вноса на руски петрол и петролни продукти,

...
Австралия ще забрани вноса на руски петрол и петролни продукти,
Коментари Харесай

Австралия забранява вноса на руски нефт, газ и въглища

Австралия ще забрани вноса на съветски нефт и петролни артикули, както и на газ и въглища. Това съобщи министърът на външните работи Марис Пейн.

" Австралийското държавно управление ще забрани вноса на съветски нефт и петролни артикули, газ и въглища, защото тези енергийни артикули са най-големият източник на доходи за Русия. Това решение не заплашва сигурността на Австралия, която разполага с разнообразна и устойчива верига за доставка на нефт и съответни доставки на горива ", съобщи Пейн пред „ Гардиън “, като означи, че Австралия не внася огромни количества съветски нефт и подхванатите от нея ограничения " ще повлияят на равнището на съветските доходи " единствено посредством " взаимен метод на страните сътрудници ".

Очаква се решението на австралийското държавно управление да влезе в действие след 45 дни, т.е. откакто страната получи към този момент платените доставки на недопечен нефт от Русия.

По-рано бе обявено, че Ampol, най-голямата австралийска петролна рафинерия, е отказала да купува недопечен нефт и петролни артикули от съветски снабдители, като е декларирала, че ще премине напълно на недопечен нефт от Югоизточна Азия, Африка, Северна Америка и Близкия изток. През 2020 година Австралия е внесла нефт и петролни артикули от Русия на стойност 59 млн. австралийски $ (43 млн. щатски долара).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР