Австралия ще увеличи разходите за отбрана с 50,3 милиарда австралийски

...
Австралия ще увеличи разходите за отбрана с 50,3 милиарда австралийски
Коментари Харесай

Австралия налива милиарди за отбрана в очакване на конфликт в Тихия океан

Австралия ще усили разноските за защита с 50,3 милиарда австралийски $ (32 милиарда щатски долара) през идващото десетилетие , оповестява " Ройтерс ".

Страната ще пренастрои оръжейните си стратегии, като акцентира на ракети, дронове и военни кораби, поради опцията за тихоокеански спор сред Китай и Съединени американски щати.

По-голямата част от новите разноски, част от бюджет в размер на 330 милиарда австралийски $ за десетилетие напред, ще стартират едвам след пет години и ще покачат разноските за защита до 2,4% от Брутният вътрешен продукт до 2034 година от малко над 2% към днешна дата.

Новото финансиране бе оповестено от министъра на защитата Ричард Марлс през днешния ден и демонстрира нови цели, като ракети с огромен обхват, които Австралия счита за нужни поради евентуален спор сред Китай и Съединените в района.
 Австралия влага 260 млн. $ за произвеждане на свои бойни дронове
Австралия влага 260 млн. $ за произвеждане на свои бойни дронове

Моделът MQ-28A Ghost Bat e от последващо потомство

" Оптимистичните догатки, които ръководеха планирането на защитата след края на Студената война, от дълго време изчезнаха ", акцентира Марлс. " Нашата среда се характеризира с несигурността и напрежението на одобрената и възходяща стратегическа конкуренция сред Съединените щати и Китай ".

Малко над 40%, или до 145 милиарда австралийски $, са избрани за флота, в това число заздравен надводен флот, програмата за, както и други цели, като подводния дрон Ghost Shark.

1/5, или до 74 милиарда австралийски $, ще бъдат предопределени за ракетни стратегии, чиято значителност беше маркирана предходната година. Ще има нови ракети с по-голям обхват за военновъздушните сили и армията, стратегии за противоракетна защита и вътрешно произвеждане на управляеми оръжия.

До 18 милиарда австралийски $ ще бъдат заделени за усъвършенствания във военните бази в северната част на страната, където всяка година се разполагат американски морски пехотинци за месеци на образование и учения.
 САЩ са дали на Австралия военна техника и боеприпаси
САЩ са дали на Австралия военна техника и боеприпаси

Подкрепа против възможна инвазия на Китай в Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР