Австралия се разгневи на България по случая Полфрийман и на

...
Австралия се разгневи на България по случая Полфрийман и на
Коментари Харесай

Австралия официално се разгневи на България заради Полфрийман

Австралия се разгневи на България по случая " Полфрийман " и на процедура упрекна в неистина българските управляващи. Това излиза наяве от обява в австралийския " Сидни морнинг хералд ", който се базира на публична позиция на представител на австралийското външно министерство.

" Австралийското Министерство на външните работи упрекна българското държавно управление в неправилна интерпретация на коментара на австралийския дипломат за Джок Полфрийман ", написа изданието и разяснява, че напрежението сред двете страни се изостря поради австралийския жител, арестуван в България. Медията споделя по какъв начин във вторник австралийският посланик Джон Филп се е срещнал с публични български представители във връзка делото на Полфрийман. Припомня се, че след правосъдното решение за предварителното освобождение на наказания за осъществено в София ликвидиране юноша австралийският външен министър Марис Пейн е лобирала пред българското държавно управление за връщането в родината му. Миналата седмица тя сподели, че Австралия ще е доста разтревожена, в случай че " фактори отвън естествените правни правила, настоящи в България, играят роля в тази ситуация ".

" В коментар, който наподобява опонира на казаното от сенатор Пейн, българското Министерство на правораздаването популяризира изказване след визитата на Филп, в което се загатва, че Австралия няма терзания по отношение на правния развой към Полфрийман. Според Ей Би Си в изказването на българския правосъден министър се показва, че " Австралия е наясно, че сега всичко в процедурите е съгласно българските закони и няма отклонения в юридическия развой ". Но в изказване, което отвърна българското държавно управление, представител на австралийското Външно министерство споделя, че Филп е " повторил твърдата позиция на Австралия, че бихме били загрижени, в случай че други фактори с изключение на правните процедури въздействат върху случая " Полфрийман ", написа още австралийското издание. " Филп изрази и терзанията на Австралия, че правните учредения за продължаващото задържане на Полфрийман остават неразбираеми и че откакто има правосъдно решение за предварителното му освобождение, той би трябвало да бъде освободен и да му бъде разрешено да се върне в Австралия ", споделя представителят. " Г-н Филп несъмнено не е употребявал думите, които е представен да споделя. Той също по този начин показва и други терзания, в това число е показал и риска от външен напън, който би могъл да повлияе на изхода, а това, както и преди сме подчертавали, е от изключително значение за Австралия ", се посочвало още в изказването на австралийското Министерство на външните работи, представено от " Сега ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР