Австралия се бори с недостиг в предлагането на жилища. Причината

...
Австралия се бори с недостиг в предлагането на жилища. Причината
Коментари Харесай

Австралия е изправена пред жилищна криза

Австралия се бори с дефицит в предлагането на жилища. Причината е неспособността на държавното управление да планува бързо възходящото население. Това твърди австралийската национална група, представляваща бизнесмени на парцели и притежатели на парцели Property Council of Australia, представена от Bloomberg.

Над 80% от интервюираните австралийци считат, че има липса на налични жилища в техния регион и над половината от тези, които разчитат на наем оповестяват, че имат малко различни благоприятни условия.
 До огромна степен скритата жилищна рецесия в Австралия се утежнява
" Скритата " жилищна рецесия в един от най-недостъпните пазари в света се утежнява

Предлагането на жилища чартърен е на най-ниското равнище от две десетилетия

Липсата на ново предложение води до скок на наемите, което натежава върху натиска върху разноските за живот. Покачващите се лихвени проценти и падащите цени на парцелите ще обезсърчат в допълнение строителните бизнесмени да работят по нови планове.

Търсенето на жилища се чака да нарасне още, поради завръщането на интернационалните, а темпът на имиграцията се връща към равнищата отпреди пандемията.

Според отчетът над седем от 10 наематели показват несъразмерните разноски за депозит като най-голямата спънка за закупуване на жилище през идващите пет години.

Около 45% от австралийците считат, че държавното управление би трябвало да разгласи тласъци, с цел да насърчи строителните бизнесмени да строят по-достъпни жилища.

Според различен отчет от 2022 година на Demographia, Австралия е единствената страна, чиито огромни градове са класирани като " извънредно недостъпни ".

Средните цени на жилищата в Сидни паднаха малко под 1 милион австралийски $ (696 550 долара) за първи път от съвсем три години.

Правителството сътвори фонд за бъдещето на жилищата в Австралия на стойност 10 милиарда австралийски $, с цел да поддържа градеж на 30 000 нови и налични жилища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР