Австралия съобщи за най-големия брой случаи на новозаразени с коронавирус

...
Австралия съобщи за най-големия брой случаи на новозаразени с коронавирус
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Австралия

Австралия заяви за най-големия брой случаи на новозаразени с ковид в страната до момента, а разпространяването на разновидността Омикрон усили хоспитализациите, написа Ройтерс.

Над 147 000 са случаите от четвъртък, от които към 92 000 са в най-населения щат Нов Южен Уелс. Числото обаче включва и позитивни резултати от домашни проби, направени през предходните дни на януари. Смъртните случаи са 53. Смъртността от Омикрон обаче е по-ниска спрямо предходните разновидности.

Броят на новопостъпилите в болница и на хората, настанени в интензивно поделение, сега е най-голям от началото на пандемията, само че австралийските управляващи обявиха, че здравната система ще може да издържи на натиска.

На фона на проблеми с веригите за доставки управляващите на щата Виктория освободиха още служащи от условията за карантина. Служителите в службите за незабавна помощ, образованието и превоза, които са били контактни лица на инфектирани, могат да се върнат на работа, в случай че нямат признаци.

След сполучливото преодоляване на вируса при започване на пандемията, през последните две седмици Австралия заяви за близо един милион случая.

Над 90% от хората над 16-годишна възраст в страната са с две дози ваксина против ковид.
 Джокович завоюва правосъдната борба да остане в Австралия
Джокович завоюва правосъдната борба да остане в Австралия

Разпитът и анулирането на визата му били неразумни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР