Австралия съобщи днес, че ще изпрати 70 свои военни във

...
Австралия съобщи днес, че ще изпрати 70 свои военни във
Коментари Харесай

Австралия ще обучава украински войници

Австралия заяви през днешния ден, че ще изпрати 70 свои военни във Англия да спомагат в образованието на украински бойци там. Освен това тя ще прати на Киев още 30 бронирани машини, с цел да му помогне да противодейства на съветската инвазия, съобщи Ройтерс.
" Вече чакаме спорът да бъде нескончаем ", сподели пред телевизия Ей Би Си министърът на защитата Ричард Марлс. С най-новия пакет помощта на Австралия за Украйна от началото на спора през февруари ще доближи към 655 милиона австралийски $ (425 млн. американски).
" Наясно сме, че в този момент Украйна би трябвало да бъде подкрепена в по-дългосрочен проект, в случай че желаеме да е в позиция да позволи този спор съгласно своите условия ", означи Марлс.
Австралия, една от страните, нечленуващи в НАТО, с максимален принос в подпомагането на Украйна от Запада, дава помощи и отбранително съоръжение, а също така забрани износа на алуминий и алуминиеви руди, в това число боксит, за Русия. Канбера наложи също наказания на стотици съветски физически и юридически лица.
Австралийските бойци, които ще дойдат във Англия през януари следващата година, ще се причислят към ръководено от Обединеното кралство интернационално военно образование, само че няма данавлизат във военната зона в Украйна, посочи Марлс
Украинският министър на защитата Дмитро Кулеба благодари на Австралия за най-новата помощ за страната му. " Бронетранспортьорите " Бушмастър " демонстрираха отлични резултати на бойното поле и поискахме още от тях. Винаги ще помним поддръжката на Австралия! ", съобщи Кулеба в Туитър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР