Австралия регистрира днес най-големия дневен брой заразени от началото на

...
Австралия регистрира днес най-големия дневен брой заразени от началото на
Коментари Харесай

Броят на новозаразените с COVID-19 в Австралия достигна рекордно равнище

Австралия записва през днешния ден най-големия дневен брой инфектирани от началото на пандемията, съобщи Ройтерс, като означи, че разпространяването на разновидността Омикрон в страната форсира темпото на хоспитализация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29778
По-рано Австралия сдържаше сполучливо разпространяването на вируса. Страната обаче означи близо милион нови случаи за последните две седмици, до момента в който австралийците привикват към живота с ковид и с по-малко ограничавания.

Общият брой на записаните от началото на пандемията случаи е близо 1,4 милиона. За последните 24 часа са открити над 147 000 новозаразени, от които към 92 000 са в най-населения щат Нов Южен Уелс. Тази цифра обаче включва позитивни случаи, открити с осъществявани по домовете проби от началото на януари.

Починалите за деня са 53, от които 22 в Нов Южен Уелс. Броят на приетите в болница и на признатите в интензивни отделения е най-високият от началото на пандемията, само че съгласно управляващите здравната система може да се оправи с нарастването.

Равнището на смъртност, причинявано от разновидността Омикрон, е по-ниско от предходните талази на ковид в Австралия. Над 92 на 100 от навършилите 16 години в страната са получили по две дози ваксина и се организира акция за слагането на бустерни дози.

Поради напрежението при веригата на доставки, управляващите на щата Виктория освободиха работещи в превоза, образованието и службите за незабавна помощ от условието да съблюдават карантина, в случай че са били в контакт със инфектиран. Те могат да се върнат на работа, в случай че нямат признаци на заразяване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29778  Ганев от Ганев от " Възраждане ": Обществото е мощно фрагментирано, чува се едната позиция  5703 новозаразени с COVID-19 у нас: Расте процентът на позитивните проби 5703 новозаразени с COVID-19 у нас: Расте процентът на позитивните проби  Кристалина Георгиева: Инфлационният напън ще отслабне до края на 2022 година Кристалина Георгиева: Инфлационният напън ще отслабне до края на 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР