Австралия призова държавите от Г-20 да затворят мокрите пазари (пазарите

...
Австралия призова държавите от Г-20 да затворят мокрите пазари (пазарите
Коментари Харесай

Австралия настоя Г-20 да затвори мокрите пазари

Австралия прикани страните от Г-20 да затворят мокрите пазари (пазарите за диви животни), тъй като са опасност за здравето на индивида, осведоми " Ройтерс ".

Осведомителната организация отбелязва, че настояването евентуално още повече ще обтегне връзките с Китай, откакто Канбера настоя за интернационално следствие на пандемията от ковид.

Пандемията, която е с генезис от Китай, се счита, че е тръгнала от пазар за диви животни в град Ухан. Мокрите пазари са основен аспект от всекидневния живот в азиатската страна. Не всички мокри пазари обаче продават диви животни.

Китай наложи краткотрайна възбрана да се продават диви животни на 23 януари и в този момент преразглежда законодателството за ограничение търговията с диви животни на непрекъсната база.

Министърът на земеделието на Австралия Дейвид Литълпрауд съобщи, че е изискал от представители на страните от Г-20 да поддържат проект за дефинитивно затваряне на пазарите за диви животни.

" Има опасности с мокрите пазари за диви животни и те могат да бъдат толкоз огромен риск за нашите аграрни браншове, колкото и за публичното здраве ", разяснява министърът пред австралийска телевизия.

Представители на Съединени американски щати също приканиха за затваряне на мокрите пазари в Азия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР