Австралия подписа договор за производство на флотилия от 12 подводници

...
Австралия подписа договор за производство на флотилия от 12 подводници
Коментари Харесай

Австралия подписа договор за милиарди за нови подводници с френски корабостроител

Австралия подписа контракт за произвеждане на флотилия от 12 подводници с френския корабостроител Навал груп (Naval Group) на обща стойност 50 милиарда австралийски $ (35,5 милиарда щ. долара), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сделката поставя завършек на двугодишно отсрочване, което хвърли сянка на подозрение над един от най-доходоносните контракти в региона на защитата в света.

Австралия избра френската компания като желан претендент за изграждане на флотилията от подводници през 2016 година пред други предложения от Япония и Германия.

Сключването на окончателния контракт обаче се забави на фона на известия в локални медии за раздуване на разноските и забавяния в производството.

Австралия и Навал груп подписаха съглашение за стратегическо партньорство - повсеместен контракт, който да дава насоки за строителството - с цел да сложат завършек на безизходното състояние.

Дванайсетте нови подводници на Австралия са в центъра на проекта й доста да усили военната си мощ, с цел да пази стратегическите си и търговски ползи в Азиатско-тихоокеанския район, означи Ройтерс.

Първата от новите подводници би трябвало да бъде доставена при започване на 2030-те години, а последната - през 2050-те години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР