Австралия откри широкомащабно съвместно военно учение със САЩ и почти

...
Австралия откри широкомащабно съвместно военно учение със САЩ и почти
Коментари Харесай

Съюзниците започват военни учения в Австралия

Австралия откри широкомащабно взаимно военно обучение със Съединени американски щати и съвсем дузина други страни, до момента в който върховен офицер разкри, че китайски шпионски транспортен съд следи хода на учението.


Официалните лица публично дадоха началото на ученията Talisman Sabre, които се организират един път на две години и в които вземат участие повече от 30 000 военнослужещи от 13 страни, в това число Англия, Япония, Индонезия, Канада и Франция, съобщи Агенция Франс Прес.

Ученията се организират на фона на възходящата паника за опасността, която съставлява Китай, който не взе участие във военните учения.

По време на конференция на борда на кораба HMAS Canberra началникът на взаимните интервенции на Австралия генерал-лейтенант Грег Билтън съобщи пред кореспонденти, че предходния ден край североизточното крайбрежие на страната е бил видян китайски шпионски транспортен съд.

" В четвъртък се свързахме с този транспортен съд в Коралово море ", сподели той.

" Очаквам, че той ще се придвижи надолу и ще се причисли към учението или още веднъж ще бъде на мястото на учението.


" Те вършат това в продължение на няколко години - ние сме добре готови за него ".

Той съобщи, че китайският отговор на известието на Австралия е бил " вежлив и в сходство с естествените правила в морето ".

Австралия и Съединените щати дадоха ясно да се разбере, че са вперили взор в дейностите на Китай в Азиатско-тихоокеанския район.

Австралия разгласи стъпки за развиване на военни уреди в северния си район, като в същото време съобщи, че военното наличие на Съединени американски щати там ще се усили през идващите години.

В " Индо-тихоокеанската тактика " на Съединени американски щати от предходната година бяха оповестени напъните за по-тясно съдействие с районните съдружници за " оформяне на района към Китай ", с цел да се притъпи въздействието на Пекин.


Генерал-лейтенант Билтън съобщи, че австралийските чиновници по защитата " не са се обръщали съответно към китайците " преди военното обучение.

Той добави: " Това обучение е за нас, за нашите партньорски страни, за построяването на оперативна съгласуемост, доверие и способността ни да реагираме дружно на всяка рецесия, която може да съществува в нашия район в бъдеще. "

В продължение на две седмици, до 4 август, военнослужещите ще вземат участие в полеви тренировки, амфибийни десанти, маневри на сухопътните сили, въздушни боеве и морски интервенции.

По-голямата част от тазгодишното обучение ще се организира в североизточния австралийски щат Куинсланд. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР