Австралия отделя още 25 млн. австралийски долара (18,7 млн. щатски

...
Австралия отделя още 25 млн. австралийски долара (18,7 млн. щатски
Коментари Харесай

Австралия предоставя нови 18,7 млн. долара за оръжие, храна и лекарства за Украйна

Австралия отделя още 25 млн. австралийски $ (18,7 млн. щатски долара) за закупуване на оръжие, храна и медицински консумативи за Украйна. Това разгласи министър-председателят на страната Скот Морисън в тирада пред Народното събрание.

Министър-председателят, който приказва пред депутатите незабавно след видеообръщението на украинския президент Володимир Зеленски към австралийския федерален парламент през днешния ден, съобщи, че " спомагателната помощ, поискана от Зеленски, ще бъде предоставена ".

" Още 25 млн. австралийски $ ще отидат за закупуване на отбранително съоръжение, радарни системи, хранителни и медицински консумативи ", показва Морисън, като отбелязва, че общата сума, която Канбера ще отпусне за подкрепяне на Киев, ще нарасне до 116 млн. австралийски $ (86,7 млн. щатски долара).

По-рано през март Зеленски неколкократно беседва посредством видеовръзка с задгранични парламентаристи, в това число с Конгреса на Съединени американски щати, Камарата на общините на Обединеното кралство, немския Бундестаг, израелския Кнесет, полския Сейм, парламентите на Италия, Япония, Франция, Швеция и Дания. В речите си той благодари на Запада за военната и филантропичната поддръжка и прикани за по-голям напън върху Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР