Австралия обяви днес план за почти двойно увеличаване на броя

...
Австралия обяви днес план за почти двойно увеличаване на броя
Коментари Харесай

Австралия обяви план за увеличаване на разходите за отбрана с над 6,5 милиарда евро за укрепване на военноморските сили

Австралия разгласи през днешния ден проект за съвсем двойно увеличение на броя на огромните си военни кораби през идващото десетилетие, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно проекта Канбера ще усили разноските си за защита с повече от 6,5 милиарда евро и ще разполага с 26 огромни надводни бойни кораба. Понастоящем тя разполага с 11 такива.

" Това е най-големият флот, с който ще разполагаме след края на Втората международна война ", съобщи австралийският министър на защитата Ричард Марлс (на снимката).

" Австралийските военноморски сили би трябвало да са в положение да подсигуряват сигурността и сигурността на нашите морски пътища, защото те са от значително значение за нашия метод на живот и за нашия разцвет ", сподели още министърът.

Австралия ще построи шест фрегати от клас " Хънтър " (Hunter), 11 многоцелеви фрегати и шест осъвременени надводни бойни кораба, които могат да плават без екипаж.

Няколко кораба ще бъдат въоръжени с ракети " Томахоук ", с които могат да се нанасят удари надълбоко във вражеска територия на огромни дистанции, което е значим възпиращ фактор.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР