Австралия може да остави границите си затворени за чужденци до

...
Австралия може да остави границите си затворени за чужденци до
Коментари Харесай

Австралия обмисля затваряне на границите си до края на годината

 Австралия може да остави границите си затворени за чужденци до края на тази година. Такава прогноза направи през днешния ден здравният министър Брендън Мърфи, съобщи ТАСС.

“Мисля, че Австралия ще прекара по-голямата част от тази година с доста обилни гранични ограничавания, даже в случай че по-голямата част от популацията е имунизирано. Все още не знаем дали [имунизацията] ще предотврати разпространяването на вируса и е евентуално карантината да продължи известно време " - сподели Мърфи в ефира на канала ABC. Мърфи също по този начин означи, че макар че имунизацията за Австралия е " светлина в края на тунела “, управляващите към момента би трябвало да бъдат доста деликатни.

Към днешна дата в Австралия са регистрирани 28 708 случая на ковид. От 25 януари предходната година, когато на континента беше доказана диагнозата на първия инфектиран, 909 души са умряли от затруднения, породени от вируса. 25 918 пациенти са се възстановили.

На 1 февруари австралийските управляващи ограничиха влизането на задгранични туристи, идващи от континентален Китай.

От 20 март 2020 година възбраната за влизане беше разширена за всички чужденци без позволение за престояване. Предвиждаше се тя да бъде годна до края на 2020 година, само че по-късно разглеждането на въпроса за отварянето на границите беше отсрочено за средата на март 2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР