Австралия категорично победи Канада, за да достигне до осминафиналите на Световната купа за жени, елиминирайки действащия олимпийски шампион

...
Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати,
Коментари Харесай

Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати, таблици и голмайстори.

Австралия достигна до осминафиналите на Световното първенство за жени благодарение на категоричната победа с 4-0 над Канада, елиминирайки действащия олимпийски шампион в този процес.

Нулевото равенство на Нигерия с Република Ирландия в другия мач от група B гарантира, че Super Falcons напредват на второ място, с точка пред Канада, за да достигнат до финалните 16 за второ поредно Световно първенство.

Голът на Хейли Расо през първото полувреме, голът за Мери Фаулър през второто полувреме и дузпата на Стеф Кейтли осигуриха грабваща окото победа за съ-домакина и развълнуваха шумна публика от 27 706 на правоъгълния стадион в Мелбърн.

За Канада това ранно отпадане завършва един брутално разочароващ турнир, в който отборът нито веднъж не изглеждаше близо до най-доброто от себе си и начинът на това кротко поражение вероятно ще остави горчив вкус за доста време.

Няма Кер, няма проблем

Дубълът на Хейли Расо от първото полувреме постави Австралия по пътя си. Дубълът на Хейли Расо от първото полувреме проправи Австралия по пътя си. Скот Барбър/Канадската преса/АП

Австралия знаеше, че само победа ще й гарантира място в последните 16 и натискът със сигурност беше да избегне същата участ като домакин Нова Зеландия, която не успя да премине отвъд груповите фази.

Матилдите също трябваше да намерят начин да спечелят отново без контузената звезда Сам Кер в стартовия състав. Един от най-добрите играчи в света и лицето на домашното Световно първенство в Австралия, Кер получи контузия на прасеца в последната тренировка преди началото на турнира.

Нападателката на Челси пропусна първите два мача, но обяви, че е готова и на разположение в дните преди този мач. Тя не се появи от резервната скамейка, може би защото Matildas нямаше нужда да рискуват своята звезда, когато се представяха толкова добре.

Всякакви опасения, че отборът ще се бори отново без Кер – както имаше срещу Нигерия и Република Ирландия – бяха облекчени в началото.

Стадионът избухна само след девет минути, когато Расо заби топката в долния ъгъл. След преглед на VAR, френският рефер Стефани Фрапарт сигнализира, че няма засада и голът остана, което доведе до второ катарзисно изригване на шум от трибуните, когато Расо падна на колене в празнуване.

Вечерта в Австралия изглеждаше още по-добра, след като Мери Фаулър вкара топката в покрива на мрежата 10 минути преди полувремето, но този път VAR беше на страната на Канада, тъй като друг преглед установи, че има засада при натрупването.

Матилдите обаче не бяха накарани да чакат дълго за втори гол. Расо отново се записа за резултата, като бутна топката от ъглов удар.

Мери Фаулър бе отказана от VAR през първото полувреме, но се записа във втория период. Мери Фаулър бе лишена от VAR през първото полувреме, но се записа във втория период. Алекс Пантлинг/FIFA/Getty Images

Докато Австралия и нейните фенове бяха в страната на мечтите след перфектно първо полувреме, Канада изглеждаше шокирана.

Сред фаворитите преди турнира, Канада не успя да впечатли досега на турнира и срещу Австралия изглеждаше напълно извън дълбочината си в едностранчивото първо полувреме.

При нужда от драматичен обрат както в резултата, така и в представянето през второто полувреме, старши треньорът на Канада Бев Пристман избра да направи четири промени на полувремето, включително замяната на капитана и талисмана Кристин Синклер.

Промените оказаха много малко влияние, ако изобщо имаха такова, и мачът приключи като състезание точно преди изтичането на часа, след като Фаулър обърна центрирането на Кейтлин Форд от близко разстояние.

Късната дузпа на Катли, отсъдена, след като Катрина Гори беше фаулирана от Джеси Флеминг на самия край на наказателното поле, добави допълнителен блясък към вече блестящия резултат, тъй като Австралия категорично се обяви сред фаворитите с доминиращо представяне.

Подкрепяна от шумна тълпа, където и да отиде отборът, Австралия ще бъде плашещо предложение за всеки отбор на това Световно първенство.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР