Австралия и Нова Зеландия обявиха днес планове армиите им да

...
Австралия и Нова Зеландия обявиха днес планове армиите им да
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия подписаха споразумение за военно сътрудничество

Австралия и Нова Зеландия оповестиха през днешния ден проекти армиите им да реализират по-тясно съдействие в миг, когато Нова Зелнадия търси помощ от по-големия си комшия за метаморфоза на своята войска, която е недоокомплектована, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Планът, наименуван АНЗАК по името на взаимните сили от интервала на Първата международна война, цели да усъвършенства оперативната съгласуемост на армиите на двете страни посредством по-тясно съдействие в областта на образованието, качествата, бойната подготвеност и персоналния състав. Една от областите на съдействие ще бъде подготовката на специфичните сили.

Планът ще поддържа също присъединяване в обща стратегия на американската, английската, канадската, австралийската и новозеландската войска, както и съглашение за военна стандартизцация сред тях, наред с към този момент съществуващия алианс " Пет очи " сред петте страни.

" Като близки съседи и съдружници, споделяме взаимния ангажимент да поддържаме сигурността един на различен... и да запазим споделена ангажираност към сигурността и стабилността на нашия район ", сподели началникът на генералния щаб на новозеландската войска генерал-майор Джон Бозуел.

Обявяването на самодейността идва в миг на нараснало геополитическо напрежение в Тихия океан, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР