Австралия и Дания завършиха 1:1 в третия мач от група

...
Австралия и Дания завършиха 1:1 в третия мач от група
Коментари Харесай

Австралия изпусна Дания и се запъти към изхода на мондиала

Австралия и Дания приключиха 1:1 в третия мач от група С на международното състезание в Русия. Австралийците изигра доста мощна последна част на дуела, само че изпуснаха да завоюват трите точки и сведоха до най-малко възможностите си да продължат към осминафиналите.

В началните минути двата тима разиграваха несъмнено и разчитаха главно на центрирания към наказателното поле. Те си размениха по един удар с глава - на Томас Дилейни и на Матю Леки, които обаче не представляваха никаква заплаха за вратарите.

В седмата минута датчаните поведоха след ужасно скоростно разиграване, приключено по съвършен метод от Ериксен. Ласе Шоне се пребори за първата топка и я насочи към Николай Йоргенсен. Централният нападател овладя добре и технично продължи към присъединилия се от втора позиция Ериксен. Плеймейкърът на " Тотнъм " без никакво закъснение насочи мощен удар от ждроб, с който не остави късмет за реакция на Матю Райън.

След гола датските футболисти откриха надзор върху мача. Те пресираха нападателно и бързо си връщаха владението на топката, до момента в който австралийците изглеждаха смутени след попадението. Европейският отбор имаше добра опция за втори гол, само че Йоргенсен не се възползва от центриране на Хенрик Далсгорд след неакуратен удар с глава.

Постепенно австралийците откриха правилния темп, започнаха да комбинират доста по-добре и постановиха напън в търсене на изравнително попадение. В 30-ата минута те сътвориха първата си по-сериозна заплаха. Роби Крузе получи топката в наказателното поле и стреля от воле, само че беше блокиран.

Осем минути по-късно Леки стреля с глава след центриране от свободен удар, а Юсуф Поулсен спря топката с ръка. След намесата на видеоасистентите обстановката беше преразгледана и основният арбитър Антонио Матеи Лаос уточни бялата точка. Капитанът на Австралия Миле Йединак застана зад топката и невъзмутимо прати Каспер Шмайхел в другия ъгъл, с цел да изравни с 20-oто си попадение с националната фланелка.

Радостта на австралийците можеше да бъде помрачена единствено четири минути по-късно. Ериксен центрира от свободен удар, топката мина през куп от играчи и стигна до Азиз Бехич, който я насочи към личната си врата. За негов шанс тя беше лека и попадна право във вратаря Райън. Така левият бек на " Бурсаспор " се размина с втория си автогол в шампионата след този при победното попадение на Франция в първия мач.

Второто полувреме стартира с малко по-активна игра на Дания. " Червеният динамит " сътвори и първото голово състояние. В 51-ата минута Поулсен проби в наказателното поле, след което падна след контакт с Йединак. Топката стигна до Систо, който насочи топката към долния десен ъгъл. Марк Мълиган обаче се намеси решаващо, като съумя да я отклони и тя мина напълно малко настрана от вратата.

След час игра интензивният Поулсен беше сменен от Мартин Брайтвайте, а няколко минути по-късно Йоргенсен отстъпи мястото си на Андреас Корнелиус. Даниел Арсани пък влезе в игра за Австралия, заменяйки Крузе.

След по-добрите начални минути на полувремето за Дания Австралия пое самодейността. Тимът на Берт ван Марвайк обкръжи наказателното поле на противника и стартира да основава големи проблеми за вратаря Шмайхел и отбраната пред него.

В 68-ата минута Шмайхел не реахира добре при едно центриране, а Леки насочи удар, само че Далсгорд направи основна интервенция. Три минути по-късно Аарън Мой насочи застрашителен изстрел от отдалеченост, който профуча около вратата. В ответната офанзива и Систо получи късмет да стреля, само че и неговият шут мина настрана от гредата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (261)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР