Австралия е прекратила преките хуманитарни помощи за Палестинската автономна власт,

...
Австралия е прекратила преките хуманитарни помощи за Палестинската автономна власт,
Коментари Харесай

Австралия спря пряката помощ за Палестина

Австралия е прекратила директните филантропични помощи за Палестинската самостоятелна власт , тъй като, акцентира тя, нейните дарения могат да усилят способността на Палестинската власт да заплаща на палестинци, наказани за принуждение с политическа мотивация , оповестява " Асошиейтед прес ".

Външният министър на Австралия Джули Бишъп посочи, че финансирането на поверителен фонд на Световната банка е било прекъснато, откакто тя е писала до Палестинската власт в края на май, търсейки увещание, че австралийското финансиране не е било пропиляно.

Тя акцентира в изказване, че се притеснява, че даването на спомагателни средства разрешава на Палестинската власт да употребява личния си бюджет да бъде харчен за действия, които " Австралия в никакъв случай няма да поддържа ".

Помощта на Австралия в размер на 7,4 млн. $ за Палестина ще бъде пренасочена към Хуманитарния фонд на Организация на обединените нации за палестинските територии, който дава на уязвимите палестинци здравни грижи, храна, вода, усъвършенствани хигиенични условия и заслон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР