Австралия често доказва, че в земите ѝ се срещат ней-необичайните

...
Австралия често доказва, че в земите ѝ се срещат ней-необичайните
Коментари Харесай

Рядка трикрака жаба изненада мъж, той я засне СНИМКИ

Австралия постоянно потвърждава, че в земите ѝ се срещат ней-необичайните животни и влечуги. А идната преживелица потвърждава това.

Мъж срещнал извънредно рядко влечуго в задния си двор. Той даже снимал жабата, която имала цели пет крайници, и с настоятелен тип скачала по земята.

Майкъл Месинджър, който е от Ипсуич в Куинсленд, седял в двора си, когато странното създание изкочило от храстите.

“Беше с естествени размери, само че по-малка от ръка ”, споделя той пред Newsweek. “Подскачаше с естествена за жабите скорост ”, добавя мъжът.

Майкъл споделя, че животното изглеждало обикновено за типа си, с изключение на това, че имало пет крайника. “Не мисля, че имаше някаква функционалност ”, заключава за петия крак той.

Допълнителните крака са породени от родителн недостатък, наименуван полимелия. Съществуват и разнообразни форма на болестта.



 

Това заболямане от време на време се следи при животни, а по-рядко и при хора. През 2002 година изследване на университетите в Берн и Цюрих открива, че 4 от 100 000 говеда се раждат с спомагателни крака.

Полимелията постоянно поражда от генетичен недостатък в растящия плод, който води до извънредно разделяне и напредък на клетките. Понякога един от двойка сиамски близнаци може да бъде обхванат от другия.

Някои от крайниците му остават прикрепени към останалия плод. И от време на време, в случай че плодът е повреден физически или посредством химическо влияние, развиването на крайниците може да бъде променено.

  “Виждал съм жаби с пет крайника и преди, само че е доста рядко ”, разяснява казусът специалистът Рик Шайн.

 Майкъл споделя, че опитиал да залови необикновената жаба, само че тя съумяла бързо да избяга към тревите.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР