Австралиецът, който призна, че е убил 51 богомолци при масова

...
Австралиецът, който призна, че е убил 51 богомолци при масова
Коментари Харесай

Австралиецът, нападнал две джамии в Крайстчърч, ще се защитава сам в съда

Австралиецът, който призна, че е умъртвил 51 богомолци при всеобща пукотевица в две джамии в Нова Зеландия предходната година, се отхвърли от юристите си и ще се пази самичък на правосъдните съвещания идния месец, когато ще бъде прочетена присъдата против него, съобщи Асошиейтед прес.

През март Брентън Харисън Тарант се призна за отговорен по 51 обвинявания в ликвидиране, 40 обвинявания в опит за ликвидиране и едно обвиняване в присъединяване в терористична активност. Обвиненията са за стрелбата против хора в двете джамии през 2019 година в град Крайстчърч, цитира Българска телеграфна агенция.

Заради COVID-19 възпоменанието за атентата в Крайстчърч бе анулирано

Заключителната част от процеса за прочитане на присъдата против Тарант, отсрочена поради пандемията от ковид, би трябвало да стартира на 24 август в Крайстчърч и може да продължи повече от три дни. Датата беше доказана през днешния ден на съвещание на висшия съд в Крайстчърч, на което участваха някои оживели при стрелбата.

Защитният екип на Тарант от двама юристи през днешния ден изиска позволение да се отдръпна. Двамата бранители споделиха на съда, че са получили инструкции от Тарант да го създадат, защото той желае да упражни правото си да се пази самичък.

Атентаторът от Крайстчърч е пратил писмо от пандиза до собствен последовател в Русия

Тарант взе участие в днешното съвещание по видеовръзка от пандиза в Окланд. Все отново, съдът ще назначи длъжностен юрист на подсъдимия, с цел да го съветва, при положение на потребност.

На 15 март 2019 година бяха осъществени набези против две джамии в Крайстчърч, починаха 51 души, а 50 бяха ранени. Извършител беше 28-годишният бял супремасист Брентън Тарант.

Той ще получи пожизнен затвор, а съдията ще дефинира след какъв брой години зад решетките наказаният ще може да кандидатства за освобождение.

Brenton Tarrant, 29, who murdered 51 Muslims in Christchurch mosque massacre SACKS his lawyers https://t.co/lf0ltQgqym
— Digital Tariq - Digital News Online (@digitaltariq) July 13, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР