Австралиецът Джок Попфрийман поиска възобновяване на делото за убийството на

...
Австралиецът Джок Попфрийман поиска възобновяване на делото за убийството на
Коментари Харесай

Джок Полфрийман поиска ново дело, за да бъде оневинен

Австралиецът Джок Попфрийман изиска обновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов, по което бе наказан на 20 години затвор за ликвидиране. През есента на предходната година Полфрийман бе освободен предварително от пандиза, а от седмица би трябвало да може да напусне и страната. Въпреки това той демонстрира желание да остане в България и да потвърди тезата си, че е бил наказан незаслужено

Адвокат на австралиеца Калин Ангелов е сезирал основния прокурор Иван Гешев с настояването си. Според бранителя видеозаписите от съдбовната нощ на 28 декември 2007 година дават спомагателна и незнайна до момента информация, която трансформира фактическата конюнктура по делото. Това е съображение за преразглеждане на делото.



Софийската градска прокуратура един път към този момент отхвърли настояването за преразглеждането на делото на това съображение.

Адвокат Калин Ангелова споделя, че вещото лице, което е изследвало записите, може умишлено да е дало погрешно умозаключение. Според него нова прокурорската инспекция може да покаже, че очевидци са лъжесвидетелствали пред съда по делото за убийството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР