Австралиецът Джок Полфрийман е арестуван незаконно в бежанския център на

...
Австралиецът Джок Полфрийман е арестуван незаконно в бежанския център на
Коментари Харесай

Лозан Панов: Случаят Полфрийман е грубо потъпкване на закона

Австралиецът Джок Полфрийман е задържан нелегално в бежанския център на Министерство на вътрешните работи в Бусманци. Политическата акция, последвала предварителното му условно освобождение от пандиза, е минала всевъзможни граници. Цинични играчи ловко режисират настроения против съдии, спекулирайки с " пролятата българска кръв ". Това е написал в свое послание ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

С него той приканва съдиите Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова в най-кратки периоди да решат дали делото за освобождението на Полфрийман може да се възобнови, както желае основният прокурор Сотир Цацаров. В момента се спекулира, че този провесен спор е причина Полфрийман да е затворен, а това не е правилно, споделя Панов.

" Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, тъй като срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е единствено Ваш, а на цялата институция ", написа Панов.

Съдията напомня речта си отпреди няколко години, когато прикани магистратите да кажат " Не на страха ".

" Днес с голяма болежка дублирам тази молба. Защото тази машина съумя да овладее цялата ни институционална инфраструктура. Тя може да короняса или да унищожи всеки и всички, които ú се изправят по пътя ú към цялостното преодоляване на страната ", декларира Панов и напомня, че призовал сътрудниците си да се изправят пред " система, която е вербувала огромни човешки и материални запаси в построяването на добре настояща машина, която ловко си служи със службите, медиите, стопанската система, политиката и най-много правосъдната система ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР