Авокадото засища значително и потиска глада. Поне така смятат американски

...
Авокадото засища значително и потиска глада. Поне така смятат американски
Коментари Харесай

Искате да потиснете апетита си? Яжте авокадо

Авокадото засища доста и потиска глада. Поне по този начин считат американски учени, които са работили с 31 доброволци с наднормено тегло, написа Medical Daily.

Всеки, който има проблем с килограмите, би могъл да употребява този плод като потребна опция на рафинираните въглехидрати.

„ Дълго време мазнините се одобряваха за главната причина за затлъстяването. През последните години обаче въглехидратите привлякоха вниманието поради ролята им в регулирането на апетита и управление на тежестта " - сподели Брит Бъртън-Фриман от центъра за проучване на храненето в Технологичния институт на Илинойс.

Авокадото оказва помощ за събаряне на инсулина и понижава съмненията на кръвната захар. Така лимитира риска от диабет и сърдечносъдови заболявания. Полезните мазнини и фибри в него способстват за възприятието на удовлетворение.

И освен...

Плодът на авокадото съдържа сътрудници, които се борят с рака.

Разрязвайки авокадо, ще забележите, че в центъра то е яркожълто, а в периферията – тъмнозелено. Тъмнозелената част е една от най-изучаваните, поради високата си централизация на избрани типове каротеноиди.

Каротеноидите са антиоксиданти, които учените сполучливо са употребявали в битката против рака в лабораторни условия. Все още не е ясно дали човек, който постоянно се храни с авокадо, би пожънал сходен триумф, само че способността на тялото да всмуква каротеноидите зависи частично от наличието на диетични мазнини, като мононенаситените мазнини, които се съдържат в авокадото.

Едно скорошно изследване сочи, че дресингите, които съдържат малко или никакви мазнини, могат доста да понижат абсорбцията на каротеноидите спрямо пълномаслените дресинги. И въпреки всичко, в случай че предпочитате да не приемате мазнини, просто прибавете авокадо. Според изследване на California Avocado Commission, включвайки вкусния плод в салатата си, ще увеличите количеството каротеноиди сред 2 и 5 пъти. Тези резултати обаче не са доказани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР