Авокадото има лоша репутация в диетите, защото съдържа голямо количество

...
Авокадото има лоша репутация в диетите, защото съдържа голямо количество
Коментари Харесай

Мощни незаменими ползи от авокадото

Авокадото има неприятна известност в диетите, тъй като съдържа огромно количество мазнини. Само че те са от потребните, което разрешава по-лесно да се преборите с непотребните килограми. Освен това е претъпкано с витамини и минерали.

Авокадото е извънредно потребно и заслужава в действителност централно място в седмичната ви хранителна рутина. Вижте за какво.

Авокадото намалява холестерола

От всички способи да понижите натурално холестерола си, авокадото е най-хубавият. Освен че неговите мастни киселини имат такова свойство, в него се съдържат още магнезий, калий, фолати, цинк, витамин Е, които способстват за премахването на насъбрания по стените на кръвоносните съдове холестерол.

Авокадото понижава риска от сърдечносъдови болести

Изследванията демонстрират, че ненаситените мазнини, каквито се съдържат в авокадото, могат да понижат сърдечносъдовия риск. В допълнение те защищават и от метаболитен синдром, както и усъвършенстват резултатите при към този момент отключен подобен.

Авокадото понижава риска от рак

Здравословните мононенаситени мастни киселини оказват помощ на противораковите антиоксиданти да работят по-качествено. Такива субстанции са ликопен и бета-каротин. Те се съдържат в авокадото.

Авокадото контролира кръвната захар

Два-три резена авокадо, добавени към пълнозърнестия ви сандвич, държат равнищата на кръвната захар в норма. В авокадото се съдържат и голям брой фибри, които в допълнение оказват помощ на преодоляването на метаболитния синдром, диабет вид 2, вид 1, както и инсулиновата устойчивост.

Авокадото прави косата и кожата по-здрави и лъскави

За да бъде кожата млада, а косата лъскава, еластична и здрава, са им нужни ненаситени мазнини. Те оказват помощ на клетките да се разделят вярно, като по този метод кожата се възобновява и защищава от прибързано стареене. Антиоксидантите в авокадото способстват за този значим развой.

Протеините в авокадото са значими за подхранването и хидратирането на кожата и косата. Ето за какво е целесъобразно да третирате изсъхналите и начупени краища на косата с масло от авокадо.

Подобрява храносмилането

Не единствено че авокадото стабилизира равнищата на кръвната захар, само че и усъвършенства функционалностите на храносмилателната система. Фибрите, мазнините и протеините в авокадото балансират потребните бактерии в червата, като форсират тяхното разделяне. Този развой понижава равнищата на неприятните болестотворни бактерии и усъвършенства усвояването на питателните субстанции. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР