Авиопревозвачът United Airlines планира да купи 200 летящи електрически таксита

...
Авиопревозвачът United Airlines планира да купи 200 летящи електрически таксита
Коментари Харесай

United Airlines купува летящи таксита

Авиопревозвачът United Airlines възнамерява да купи 200 летящи електрически таксита за транспорт на пасажерите до летището през идващите пет години.

Американската компания е един от първите огромни превозвачи, който се ангажира с сходна покупка, също така обмисля инвестиция в компанията за летящи таксита Archer, като част от договорката на стойност 1.1 милиарда $ за създаване на летателния уред, написа „ Би Би Си “.

United Airlines ще си партнира с районната Mesa Airlines за закупуването на летящи апарати за отвесно политане и кацане, така наречен eVTOL, от Archer – стартъп, в който към този момент влагат и автомобилни компании, измежду които Stellantis, образуваната предишния месец корпорация, сплотяваща Fiat Chrysler и PSA Group.

Такситата на марката ще могат да изминават разстояние от 95 км с до 240 км/ч и биха могли да понижат на половина излъчванията на въглероден диоксид за пасажерите на летищата.

Според изискванията на договорката United и Mesa имат алтернатива да купят още летателни апарати за други 500 млн. $.

Вчера Archer разгласи, че ще си обезпечи първично обществено предложение посредством обединение с Atlas Crest Investment, напомня Fortune. След приключването на трансакцията цената на компанията ще скочи до 3.8 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР