Авиолинията търси нов шеф, след като Жан-Марк Жанeлак подаде оставка

...
Авиолинията търси нов шеф, след като Жан-Марк Жанeлак подаде оставка
Коментари Харесай

Air France KLM е превозила повече пътници през юни въпреки стачките

Авиолинията търси нов началник, откакто Жан-Марк Жанeлак подаде оставка ненадейно през май

© Philippe Wojazer Още по тематиката
Accor обмисля да купи акции от Air France-KLM

Новината увеличи акциите на френско-холандската самолетна компания
4 юни 2018
Разрешаването на проблемите с Air France-KLM става знаково за промените на Макрон

Бъдещето на самолетната компания зависи от преструктурирането на превозвача
16 май 2018
Синдикатите в Air France са подготвени за договаряния, само че митингите не стопират

Стачките към този момент костват на самолетната компания 300 млн. евро
9 май 2018
Акциите на Air France се сринаха с 14% поради продължаващите стачки

Френският министър на финансите предизвести, че самолетната компания може да " изчезне "
7 май 2018 Air France KLM остана без изпълнителен шеф през май в разгара на следващата стачка, само че все пак е нараснала превозените пасажери. В началото на седмицата френско-холандският транспортьор регистрира по-добър резултат за предишния месец, а в това време експерт в региона на превоза се готви да застане отпред на компанията, оповестява Reuters.

Компанията, която включва Air France KLM, Hop! и Transavia, разгласи, че е превозила 9.3 млн. пасажери през юни, което е растеж от 3.7% в съпоставяне със същия месец на предходната година. Тези данни помогнаха за повишаване на акциите на Air France KLM в понеделник, макар че поради стачките през последната година се намаляват.

В търсене на нов изпълнителен шеф

Компанията разгласи този месец, че се надява да назначи изпълнителен шеф " допустимо най-бързо " макар терзанията на някои акционери. Превозвачът търси правоприемник на Жан-Марк Жанeлак, който подаде оставка ненадейно през май, тъй като личният състав на компанията отхвърли препоръчаното съглашение за заплатите и продължи със стачките с претенции за нарастване на трудовото заплащане с 5.1%.

Френският вестник Le Figaro писа в понеделник, че Катрин Гилуард, основен изпълнителен шеф на френската държавна компания за публичен превоз - RATP, се готви да заеме позицията на някогашния началник на Air France KLM. От авиолинията отхвърлиха коментар.

Миналата седмица френският министър на превоза Елизабет Борне съобщи, че е значимо новият основен изпълнителен шеф на Air France да бъде експерт по въздушния превоз. Брокерската компания Goodboy счита, че изборът на Гилуард е сполучлив, защото тя има опит в работата със синдикатите, както и с тези от самата Air France. По-големите акционери в Air France KLM
Френското държавно управление - 14%
Delta Airlines - 8.8%
China Eastern Airlines - 8.8%
Служители - 3.9%
Отношенията със синдикатите са най-важни

" Гилуард е работила по-рано в кариерата си 10 години в Air France. Занимавала се е с финансово ръководство, интервенции за полетите и човешки запаси ", споделя се в изказване на Goodbody. " През 2001 година, когато е била старши заместник-директор по полетите, тя е оглавявала Комисията за основаване на полетни интервенции, където вземат участие всички професионални синдикати от техническата и комерсиалната активност на компанията, по тази причина може да се твърди, че има прочут опит в работата със синдикатите на Air France ", допълват от брокерската компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР