Авиокомпанията Ryanair бе подложена на силен натиск да публикува пълния

...
Авиокомпанията Ryanair бе подложена на силен натиск да публикува пълния
Коментари Харесай

Ryanair страда от недостиг на пилоти, натиснаха я да публикува всички отменени полети

Авиокомпанията Ryanair бе подложена на мощен напън да разгласява цялостния лист с полетите, които възнамерява да отменя всеки ден на фона на възходящия яд измежду пасажерите.

Миналата седмица компанията разгласи, че ще анулира по 40-50 полета дневно за идващите шест седмици, откакто обърка графика на почивките на водачите си, а също по този начин се стигна и до несъблюдение на някои от тях.

За в този момент огромният транспортьор разгласява затворените полети до тази сряда, само че група за отбрана на потребителите съобщи, че на пасажерите им би трябвало повече информация, съобщи Би Би Си.

" От значително значение е Ryanair да пусне цялостен лист на полетите, които ще бъдат наранени, тъй че пасажерите да имат допустимо най-вече време да провеждат пътуванията си ", обявиха от организацията.

Анулирането на полети ще засегне близо 400 000 клиенти, на които се оферират различни полети или компенсации. 

В момента Ryanair има проблеми с дефицита на личен състав , а това от елементи се дължи и на обстоятелството, че в рамките единствено на тази година близо 140 водача на самолетната компания са напуснали и са стартирали работа в конкурентната Norwegian Air, заяви представител на норвежката компания. 

От Ryanair към момента не са коментирали изявлението на конкуренцията, само че в писмо от основния действен шеф на компанията Майкъл Хики до водачите се написа, че се планува броят на водачите да се стесни още повече.

Оказва се, че самолетните водачи на Ryanair са били известени за дефицита на личен състав едвам на 13 септември. В писмото си Хики продължава, че от предходната година знае, че може да се стигне до несъблюдение на отпуските.

Пилотите са помолени да работят по време на отмора, с цел да покрият оповестените полети.

Един неизвестен водач на Ryanair декларира пред Би Би Си, че въпросът за отпуската е вторичен и че главната причина за проблема са прекомерно многото напуснали водачи.

На тяхно място компанията се пробва да образова нов екипаж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР