Авиокомпания Turkish Airlines може да получат забрана да оперират в

...
Авиокомпания Turkish Airlines може да получат забрана да оперират в
Коментари Харесай

Може да забранят на Turkish Airlines да летят в ЕС заради Беларус

Авиокомпания Turkish Airlines може да получат възбрана да оперират в Европейския съюз поради превозване на мигранти до Беларус, написа изданието EUObserver.

"ЕС ще изследва по какъв начин да глоби, в това число посредством включване в черен лист, самолетните компании от трети страни, които са дейни в трафика на хора ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в понеделник.

В сходен черен лист могат да попадат Turkish Airlines, Belavia, FlyDubai, Aeroflot и националният транспортьор на Беларус, които транспортират мигранти от страни като Ирак, Пакистан, Йордания и други до Беларус.

Според изявления в изданието Der Spiegel, което се базира на данни на немските разследващи служби, беларуският президент Александър Лукашенко съзнателно "води " бежанци в страната, с цел да ги употребява като инструмент против Европейски Съюз. Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер даже упрекна Минск в образуване на трафик на хора, което назова форма на "хибридна опасност посредством въоръжаване на мигрантите ". Германското държавно управление прикани и за наказания против самолетните компании, участващи в тези практики.

Напрежението на полско-беларуската граница ескалира в последните дни, откакто близо 3000 мигранти се струпаха там, пробвайки се да влязат в Европейски Съюз от беларуска територия.

Брюксел наложи наказания на режима на Александър Лукашенко, откакто през май Минск принуди пътнически аероплан да кацне в града, с цел да арестува пътуващ на борда отстъпник. В отговор на глобите Беларус отпусна контрола и стартира да окуражава мигранти от Ирак, Ливан и други страни да минават през нейните граници със страни-членки на Европейски Съюз.

Вчера ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани и за въвеждане на нови наказания против Беларус, които по думите ѝ са нужни, с цел да бъде избегната "хуманитарна рецесия и да се гаранатира безвредно завръщане " на миграните в родните им страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР