Авиокомпания Ер Франс (Air France) предвижда да отмени половината от

...
Авиокомпания Ер Франс (Air France) предвижда да отмени половината от
Коментари Харесай

Заради стачка утре "Ер Франс" отменя половината си далечни полети от Париж

Авиокомпания " Ер Франс " (Air France) планува да анулира половината от далечните си полети от Париж на следващия ден поради 24-часова стачка на водачите, кабинния и наземния личен състав, които упорстват за нарастване на заплатите, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ер Франс " чака да обезпечи 75% от плануваните полети, от които 50% на далечни дистанции от Париж, 75% от полетите на междинни дистанции от и до парижкото летище " Шарл-де-Гол ", както и 85% от полетите на къси дистанции, се споделя в известието на управлението. Не са изключени и закъснения на полети.

Почти всички синдикати от " Ер Франс " приканиха водачите, кабинния и наземния личен състав да стачкуват на следващия ден с искане на нарастване на заплатите на всички с 6%, аргументирайки се с подобряването на корпоративните резултати.

Френско-холандският авиопревозвач " Ер Франс-Ка Ел ЕМ " (Air France-KLM) регистрира нарастване на експлоатационната облага за 2017 година с 42% до 1,448 милиарда евро, от които 588 милиона евро се падат на френската страна.

Ръководството предложи план за съглашение, предусещащ навсякъде нарастване на заплатите - първото от 2011 година - с 1 %, изплащано на два стадия, както и пакет самостоятелни нараствания на заплащането с 1.4 на 100 единствено за наземния личен състав. Текстът беше отритнат от болшинството синдикати, само че беше прибавен едностранно от управлението.

За на следващия ден сутринта е плануван митинг пред централата на самолетната компания в Роаси край Париж, където по това време трябваше да се състои вътрешноведомствено заседание за разбор на резултатите от 2017 година. Съвещанието обаче ще се организира в Париж, научиха представители на чиновниците през вчерашния ден следобяд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР