Авиокомпания Бритиш еъруейз (British Airways) пристъпва към превръщането в скрап

...
Авиокомпания Бритиш еъруейз (British Airways) пристъпва към превръщането в скрап
Коментари Харесай

Бритиш еъруейз праща за скрап своите Боинг 474

Авиокомпания " Бритиш еъруейз " (British Airways) пристъпва към превръщането в скрап на един от най-разпознаваемите самолети в света - двупалубния широкофюзелажнен " Боинг 747 " (Boeing-747), откакто през юли разгласи, че ще го извади от употреба, съобщи ТАСС.

Първата от нейните 31 " кралици на небесата " ще отлети от лондонското летище " Хийтроу " за Испания, където ще бъде предадена за скрап.

Решението на самолетната компания да се откаже от използването на известния аероплан се дължи на внезапния спад на търсенето на въздушни транспорти поради пандемията от ковид. Първоначално се планираше потреблението на лайнера да завърши към 2024 година.

" Боинг 747 " преди време направи по-достъпни и най-отдалечени кътчета на планетата, само че в този момент отстъпва по редица индикатори на самолетите от последно потомство, най-много по разход на гориво.

Сегашната тактика на " Бритиш еъруейз " се основава на употребата на по-икономични самолети като " Еърбъс А350 " (Airbus A350) и " Боинг 787 Дриймлайнър " (Boeing-787 Dreamliner ), уточни изпълнителният шеф на самолетната компания Алекс Крус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР