Авиокомпания България Еър е сред първите в Европа, която ще

...
Авиокомпания България Еър е сред първите в Европа, която ще
Коментари Харесай

Българската авиокомпания е сред първите европейски превозвачи, които обновяват флота си с новите Airbus A220

Авиокомпания " България Еър " е измежду първите в Европа, която ще получи седем съвременни пътнически самолета Airbus A220 с трансформация A220-100 и A220-300, оповестиха от пресцентъра на авиопревозвача.

Националният транспортьор ще употребява новия модел за постоянните си линии още през 2023 година, като пасажерите напълно скоро ще се възползват от най-високото равнище на комфорт.

Доставката на първият по-голям аероплан Airbus A220-300 в България се състоя на 17 юни, а до края на годината се чака да дойдат още два самолета от по-компактната трансформация Airbus A220-100. 

На 12 юли се организира и демонстрационният полет на първия Airbus A220-300 от София до Варна и назад. На борда на самолета бяха представители на управлението на " България Еър ", а при кацането си в столицата полетът бе посрещнат с воден салют на Летище София. 

За летния сезон от авиопрепозвача оповестиха, че пускат ежедневни полети сред София и Бургас. Пълното разписанието на ежедневните полети по сезонната линия София – Бургас - София може да бъде открито в раздел " Дестинации “ на уеб страницата на " България Еър ".



От 2 юли до 27 август самолетната компания пуска и трети неделен полет по вътрешната линия сред София и Варна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР