Авиокомпания Austrian Airlines съобщи днес, че от сряда през нощта

...
Авиокомпания Austrian Airlines съобщи днес, че от сряда през нощта
Коментари Харесай

"Австрийските авиолинии" спират, "Райънеър" - почти, секторът е пред колапс

Авиокомпания Austrian Airlines заяви през днешния ден, че от сряда през нощта временноспиравсички полети поради интернационалните ограничавания, наложени поради пандемията от ковид. Засега проектите са това да продължи до 28 март, изясняват от компанията, която се управлява от немската Lufthansa.

Популярната в Европа нискоразходна " Райънеър " (Ryanair) стопира 80% от полетите си за април и май и добавя, че не изключва " изцяло да приземим флотилията си " поради рецесията в бранша. Ефектът от анулация на голям % от полетите се чака да бъде усетен в идващите 7-10 дни. Изпълнителният шеф Майкъл О`Лиъри сподели, че компанията е постоянна, просто ще понижи разноските и е съответно готова да възвърне полети, откакто европейските държавни управления анулират възбраните.

Базираната във Велкобритания Virgin Atlantic (51% дял на Ричард Брансън и 49% - на американската самолетна компания Delta) разгласи, че до 26 март ще спре полетите на 75% от самолетите си. През април този дял ще доближи 85%. Персоналът ще бъде помолен да с ивземе 2 месеца неплатен отпуск в идващите 3 месеца в опит да се понижат разноските, само че да не се редуцират хора.

Целият бранш на авиопревозите е на ръба на колапс и фирмите предизвестяват, че в случай че не получат незабавна финансова помощ, ще загинат за няколко седмици.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (536)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР