Авиокомпаниите се обявиха против плановете на Великобритания за рестартиране на

...
Авиокомпаниите се обявиха против плановете на Великобритания за рестартиране на
Коментари Харесай

Авиокомпаниите с критики към плана на Великобритания за рестарт на пътуванията

Авиокомпаниите се оповестиха срещу проектите на Англия за рестартиране на интернационалните пътувания. Според тях скъпите условия за тестване при пътувания до страни с невисок риск биха означавали, че единствено богатите хора ще могат да почиват в чужбина, написа.

Очаква се до началото на май да е ясно дали интернационалните пътувания ще се възобновят от 17 май - план, който не дава отговор на очакванията на промишлеността за изясненост. Авиокомпаниите и туристическите компании обезверено се нуждаят от лятното раздвижване в бранша след година на ограничавания. Без високо равнище на безкрайно пътешестване, някои от тях ще би трябвало да се борят за оцеляването си. 

Правителството на Англия предложи пътна карта на правилото на " светофарната система ", като страните попадат в червени, жълти или зелени категории въз основа на рисковете от COVID-19. Зелените страни ще изискват PCR-тест, който коства към 100 паунда (135 долара) за пасажерите, откакто се приберат назад във Англия.  

" Това не съставлява обновяване на пътуванията, както дадоха обещание министрите. Това е спомагателен крах за промишлеността ", споделя Airlines UK, промишлен орган, който съставлява British Airways, easyJet, Ryanair, Virgin Atlantic и други.

EasyJet, най-голямата английска самолетна компания по брой пасажери, открои условието за тестване на PCR, чиято цена съгласно него е по-висока от някои от цените, и прикани държавното управление да преразгледа проекта си. " Това рискува да направи полетите единствено за богатите ", на мнение е изпълнителният шеф на easyJet Йохан Лундгрен. 

Британците се възползваха от ерата на нискотарифните пътувания през последните 20 години и са измежду туристите с най-големи разноски в Европа. През 2019 година повече от шест на всеки 10 британци са имали отмора в чужбина.

Транспортният министър Грант Шапс съобщи, че държавното управление желае да направи по-евтини тестванията за пътешестване и предложи след време PCR-тестът да бъде изменен с по-достъпен подобен.

Броят на случаите във Англия е понижен фрапантно след януарския връх при строго блокиране,  но държавният приоритет е да се избегне подкопаване на триумфа на програмата за имунизация посредством импорт на ваксиноустойчиви разновидности от чужбина. 

Съгласно системата на светофара ограничавания като хотелска карантина, домашна карантина и наложителни проби за COVID-19 ще се ползват по друг метод според от коя категория страна идва пасажерът. Ще има " зелен лист за наблюдаване ", идентифициращ страните, изложени на максимален риск от прекосяване от зелено към жълто, макар че държавното управление няма да се поколебае да промени категорията на дадена страна, в случай че данните демонстрират, че рискът се е нараснал. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР