Авиокомпании в цял свят отмениха над 4500 полета в коледния

...
Авиокомпании в цял свят отмениха над 4500 полета в коледния
Коментари Харесай

Настана хаос: Отмениха 4500 полета заради Омикрон

Авиокомпании в целия свят анулираха над 4500 полета в коледния уикенд, откакто възходящата вълна от инфектирани с COVID-19 поради разновидността Омикрон сътвори по-голяма неустановеност и неприятности за пътуващите по празниците, предава Ройтерс.
Авиокомпании анулираха минимум 2401 полета в петък, който се падна на Бъдни вечер и всекидневно е претрупан ден за пътуванията по въздух, сочат данни на уеб страницата за следене на полетите FlightAware.com. Още близо 10 хиляди полета са отпътували със забавяне.
Сайтът демонстрира, че 1779 полета на Коледа са анулирани в целия свят наред с още 402, които бяха планувани за неделя. Пътуванията по въздух в Съединени американски щати, към и от страната са съставлявали над една четвърт от всички анулирани полети през уикенда, демонстрират данните на FlightAware.
Сред първите американски самолетни компании, които оповестиха вълна от анулирани полети по празниците бяха United Airlines и Delta Air Lines, които единствено в петък анулираха общо 280 полета поради дефицит на чиновници на фона на растежа на инфектираните с COVID-19.
През последните дни броят на случаите се усилва в Съединени американски щати поради мощно заразния вид Омикрон, който беше засечен за първи път през ноември и в този момент съставлява близо три четвърти от случаите в Съединени американски щати и 90% в някои области на страната.
Във Англия доста промишлености и транспортни мрежи изпитват усложнения поради дефицит на чиновници, защото болните служащи би трябвало да се самоизолират. Един на всеки 20 лондончани е бил с COVID-19 предходната седмица, а броят им може да нарасне до един на всеки 10 при започване на идната седмица, демонстрираха данни на английската Национална статистическа работа.
Франция означи нов рекорден брой на инфектираните в петък с над 94 хиляди случая, а броят на настанените в болница поради вируса доближи седеммесечен връх. Това накара държавното управление да свика особено съвещание в понеделник, на което може да бъдат оповестени още ограничавания.
Въпреки несигурността милиони американци въпреки всичко реализираха проектите си за пътешестване във втория засенчен от пандемията сезон на празниците.
Властите обаче възнамеряват редица ограничавания. Ню Йорк ще понижи доста броя на хората, които ще могат да излязат на Таймс скуеър за годишното посрещане на Нова година навън, като той ще бъде стеснен до 15 хиляди
Администрацията на президента Джо Байдън ще анулира идната седмица рестриктивните мерки за пътешестване за осем южноафрикански страни, които бяха наложени поради разновидността Омикрон, заяви Белият дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР