Авиобаза Граф Игнатиево празнува 71 години от създаването и, предаде

...
Авиобаза Граф Игнатиево празнува 71 години от създаването и, предаде
Коментари Харесай

71 години авиобаза Граф Игнатиево

Авиобаза Граф Игнатиево чества 71 години от основаването и, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  По този мотив командирът на Военновъздушни сили ген.- майор Димитър Петров изпрати приветствен адрес до командира на Военно формирование 28000 – Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев: 

" Уважаеми, господин бригаден военачалник,

За мен е изключителна чест от името на командването на Военновъздушните сили и персонално от свое име да поздравя Вас и целия персонален състав по случай 71-та-годишнина от основаването на авиобазата!

Тук, в земите на Горнотракийската равнина, под синевата на българското небе, стартира историята на нейния прототип – 19 унищожителен авиационен полк. Тук са осъществени първите нощни полети, първият полет на реактивния изтребител Як-23, обещано е първото бойно дежурство, свален е първият самолет-нарушител, тук са служили първите първокласни летци.

През миналите 71 години, в делника на 3-та авиационна база са вплетени орисите и живота на няколко генерации военни летци и техници. В авиогарадока са минали най-хубавите години на цели фамилии – в боязън и очакване, в наслада и горест, в щастливи и сложни времена.

През годините на своето битие военното формирование е водещо звено на българските Военновъздушни сили, а през днешния ден е неделима част от груповата система за защита на НАТО.

В този прекрасен празничен ден поисквам на всички вас здраво здраве, безаварийни полети, сили и сила за реализиране на още по-големи триумфи в активността Ви по обезпечаване на въздушния суверенитет на България и контрола на въздушното пространство в интегрираната система за Противовъздушна отбрана и ПРО на НАТО! Нека благополучие и съгласие да царят във вашите фамилии и триумфът да е с вас във всяко начинание! “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР