Авиацията на украинските сили за отбрана на 10 февруари нанесе

...
Авиацията на украинските сили за отбрана на 10 февруари нанесе
Коментари Харесай

12 удара нанесли ВВС на Украйна за денонощие

Авиацията на украинските сили за защита на 10 февруари нанесе 12 удара по регионите на концентриране на съветски военни и техника и два удара по позициите на зенитно-ракетните системи на съперника.

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в обява във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

" Подразделенията на ракетно-артилерийските войски поразиха два региона за концентриране на войски, склад за муниции, позиция на зенитно-ракетен комплекс и още два значими обекта на съперника ", заяви украинският общоприет щаб.

Според отчета, Русия е изстреляла повече от 100 ракети по време на следващата масирана ракетна офанзива против Украйна. Повечето от тях са били прехванати. 

По предварителна информация съперникът е употребявал 29 зенитни управляеми ракети С-300 и 71 крилати ракети с въздушно и морско базиране. Украинските бранители унищожиха 61 крилати ракети . Освен това нашествениците нанесоха 12 въздушни удара, в това число два от тях благодарение на БЛА Shahed-136. Гражданската инфраструктура на Украйна беше атакувана.

Освен това врагът е употребявал реактивни системи за залпов огън повече от 20 пъти.
 20 енергоблока на украинските Топлоелектрическа централа са развалени от съветските ракетни офанзиви
20 енергоблока на украинските Топлоелектрическа централа са развалени от съветските ракетни офанзиви

Според Шмигал, макар този гнет, множеството украинци имат вода и електричество

Заплахата от съветски удари по цивилни обекти остава висока в цяла Украйна.

Украинският общоприет щаб заяви, че врагът, макар забележителните загуби, се пробва да навлезе в административните граници на Донецка и Луганска области.

Руските войски не престават да концентрират главните си старания върху провеждането на настъпателни интервенции в региона на Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Новопавловка, като интензивно употребяват авиация за нанасяне на удари по позициите на украинските войски.

В селището Зализний порт във краткотрайно окупираната част на Херсонска област съветските нашественици се пробват да издадат съветски паспорти на локалното население. " За задачата в селото е преместена паспортна работа от селището Хола Пристан. Тъй като няма опашка от искащи да получат съветско поданство, нашествениците дават обещание парична премия на съгласните ", се споделя в отчета.

За да лимитират достъпа до информация за украински жители, живеещи във краткотрайно окупираните територии на Донецка и Луганска област, мобилните оператори " Феникс " и " МКС " ще изключат мобилния интернет за потребителите от 11 февруари.
 71 ракети по Украйна през днешния ден и поредна въздушна паника
71 ракети по Украйна през днешния ден и поредна въздушна паника

Целите са били още веднъж енергийни съоръжения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР