Авиационната група IAG, която е собственик на British Airways, се

...
Авиационната група IAG, която е собственик на British Airways, се
Коментари Харесай

Компанията майка на British Airways с нова климатична цел

Авиационната група IAG, която е притежател на British Airways, се ангажира 10 % от полетите й да бъдат осъществявани с стабилно авиационно гориво до 2030 година, съобщи Ройтерс.

Компанията се надява да реализира прогрес към осъществяването на по-дългосрочната си цел за нулеви излъчвания до 2050 година.

IAG разгласи през днешния ден, че възнамерява да придобива 1 милион звук стабилно авиогориво всяка година до края на десетилетието. Това ще подхожда на премахване на 1 милион автомобила от пътищата на Европа годишно.

Устойчивите горива отделят с до 70% по-малко въглерод от изкопаемите горива. Това предлага на самолетните компании опция да станат " по-зелени ", без да стопират да летят, преди за авиацията да станат налични други възможности като хибридни, електрически или задвижвани с водород самолети в края на идващото десетилетие.

Британско-испанската IAG има измежду най-амбициозните цели за битка с климатичните промени в света - понижаване на въглеродните излъчвания със 78% до 2035 година

Авиокомпаниите се надяват, че, намалявайки въглеродния си отпечатък, ще могат да си върнат клиентите, които на фона на пандемията от COVID-19 осъзнаха, че няма потребност да летят толкоз постоянно, отбелязва Ройтерс.

IAG възнамерява да влага 400 млн. $ в създаване на стабилно авиационно гориво през идните 20 години, в това число цех за гориво от битови боклуци във Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР