Авиационната агенция на ООН вчера за първи път обвини висши

...
Авиационната агенция на ООН вчера за първи път обвини висши
Коментари Харесай

Беларуски служители стоят зад фалшивия сигнал за бомба, принудил полета на дисидент да се приземи

Авиационната организация на Организация на обединените нации през вчерашния ден за първи път упрекна висши беларуски чиновници, че са подали подправения сигнал за бомба, който предходната година принуди полет на " Райънеър " да се приземи, след което беше задържан кореспондент отстъпник, съобщи Ройтерс, представена от.

Самолетът пътуваше от Атина към Вилнюс през май 2021 година, когато беларуският наземен надзор му подреди да се приземи в Минск, базирайки се на опасност за бомба. След като машината се приземи, беларуският публицист Роман Протасевич беше арестуван дружно с неговата другарка.

Международната организация за гражданска авиация (МОГА), която до момента твърдеше, че не знае кой стои зад подправения сигнал, осъди Минск и съобщи, че той е направил " акт на незаконно вмешателство ", който опонира на въздухоплавателните правила. " Съветът на МОГА призна, че опасността за бомба (в самолета)… е била съзнателно подправена и е заплашила неговата сигурност, както и че опасността е била предадена на екипажа на полета по разпореждане на висши държавни чиновници на Беларус ", се споделя в изказване, позоваващо се на нова информация. В изказването се прибавя, че представителят на Русия остро е възразил против заключението.

Външното министерство на Беларус към този момент не е коментирало изказването на МОГА. Минск твърди, че е работил в границите на закона и интернационалните правила и упреква Запада, че употребява случая, с цел да се пробва да подкопае президента Александър Лукашенко. Протасевич, който е някогашен редактор на видна опозиционна медия, се отхвърли от своя политически активизъм и беше освободен от пандиза под домакински арест. Опозицията в Беларус счита, че той е работил под насила.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР