Август. Слънцето тъкмо започва да се потапя към морския хоризонт,

...
Август. Слънцето тъкмо започва да се потапя към морския хоризонт,
Коментари Харесай

Барът е до морето... Или благотворителната мисия на алкохола

Август. Слънцето таман стартира да се потапя към морския небосвод, а въздухът става търпим. Туристите стартират лека- бавно да пъплят из центъра на градчето. А в него, тъкмо в самия му център, ги посрещат звуците на жива музика, идваща от малко дървено барче с извънредно име – "

Вярно, барът не е тъкмо до морето, само че е на морето - в Лозенец. А ситуацията и напращелият мустак на единия от барманите, коктейлите с цветни декорации и прохладата основават чувство за непосредственост с морския бриз. Всъщност, точно барманите са и притежателите на заведението. Наско е артист и стендъп комедиант, Ангел - кореняк лозенчанин, мигрирал поради жена и бизнес към по-западните елементи на страната.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/1651325778_4_cr.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 736 " height= " 490 " /> Ангел и Наско.

Как тъкмо двамата се срещат в живота остава тайнственост неразгадана, само че изцяло ясно е какво ги събира и до през днешния ден дружно - задачата да трансфорат своя " Ел Чирингито " в самобитна сцена за изгряващи български гении. И го вършат много сполучливо.

" Моята фантазия беше това място да бъде сцена за дребни концерти и това се случи. От началото се притеснявах дали някой би се съгласил да свири в бара, само че стигнахме досега, в който самите музиканти ни търсят ", споделя ни Ангел.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/1651325848_5.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Особеното е, че тук идват млади гении, някои от тях изцяло непознати за българската сцена. Лозенец, морските вечери и барът на Наско и Ангел са измежду техните първи подиуми. Тук идват, несъмнено, и към този момент одобрени реализатори, въпреки че е добре да не очаквате да чуете нещо от " одобрения " по нашите географски ширини род.

Вероятно за изпълнителите подкрепящ резултат оказва и ситуацията. Дървото, свободата в близост, неналичието на прекомерно доста маси и заграждения основават чувството за различен вид театър, не за следващото " присъединяване ". Разбира се, тук огромна роля имат и феновете, които в никакъв случай не заплащат билети. Те просто идват, купуват си коктейл или друга напитка от бара и сядат в близост. Има ги по масите, има ги по пейките, има ги по земята, май видяхме един и на дърво...

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/1651325883_1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 450 " />

Тази конюнктура обаче би трябвало да се финансира някак. " Ел Чирингито " притегля освен с музика, само че и със здравословна храна - в менюто участват най-различни лимонади, фрешове, смутита и сурови десерти – всички приготвени с подбрани артикули. Ангел споделя, че точно по този начин " Чирингито " намира път към сърцето на своите правилни клиенти.

" Чирингито отвори през 2014 година. Идеята беше за дребен стрийт бар, който да не е придирчив, само че да има някаква еднаквост. Избрах фокусът на бара да бъде предлагането на фрешове и лимонади. Оказа се, че съм покрил характерна ниша и с годините барът завоюва своите клиенти. Те му разрешиха да се утвърди като различим и да мине сполучливо през турболентните моменти ", продължава описа си Ангел.

И в този момент ще попитате за благотворителната страна на алкохола? Има я, има я, въпреки да не е тъкмо онази щедрост, която си представяте. Но несъмнено чувството на барманите към клиентите и техните желания към спиртните питиета творят благини. " Ел Чирингито " предлага голям брой крафт бири и уискита от най-високо качество. Има представители и от всеки ценови клас.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/6.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Препоръчваме обаче коктейлите. И не просто това, ами предлагаме да се оставите в ръцете и усета на Наско за вашия коктейл - той знае по-добре от вас какво обичате, повярвайте ни. А какво по-приятно от мустакат барман, дървен бар на морето, коктейл в ръката и музиката, която обичаме. На живо.

Този материал е основан по плана „ Малък бизнес, огромен триумф “ на Клуб Z. Ако имате забавни хрумвания за предприемчиви притежатели, разрастващи дребен и междинен бизнес у нас, можете да ни ги изпратите на имейл (в Subject/Тема напишете „ Малък бизнес, огромен триумф “).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР